Het is weer maandag, dat betekent een nieuwe Club van de Week! De aankomende dagen wordt VV Vogelwaarde in het zonnetje gezet door het VoetbalJournaal. Ieder dag een interview met een clubicoon van de groenwitten.


Voor de oprichting van VV Vogelwaarde in 1945 werd er al gevoetbald in wat destijds Boschkapelle en Stoppeldijk heette. Voor zover bekend werd er voor het eerst gevoetbald onder de naam Boschkapelle. Na meerdere opgerichte amateurclubs, werd uiteindelijk VV Vogelwaarde in 1945 opgericht. Tot aan het begin van de jaren 60’ had het dorp twee verenigingen, naast VV Vogelwaarde was er ook nog Rapenburg. Onderling was er een behoorlijke rivaliteit.

In 2018 werd na 20 jaar eindelijk weer een kampioenschap gevierd. Onder trainer Marc de Kunder pakte Vogelwaarde het kampioenschap in de vijfde klasse A. Momenteel komen de Zeeuwse groenwitten uit met haar vlaggenschip in de zondag vierde klasse. Deze week kunnen er interviews met clubiconen, vrijwilligers, bestuursleden en spelers van VV Vogelwaarde verwacht worden. Houdt onze facebookpagina goed in de gaten om dit niet te missen.


Bron & Foto: VV Vogelwaarde

Klik hier voor een ander artikel over VV Vogelwaarde.