KAPELLE – Een periodetitel pakken en dan de KNVB daarna de competitie nietig zien verklaren. Het overkwam v.v. Kapelle vorig seizoen en dat was voor iedereen binnen de club een enorme teleurstelling. De kans op promotie was daarmee verkeken. “Dus nu hopen we erop, dat we die kans dit jaar opnieuw krijgen. Al is het allemaal nog steeds maar afwachten hoe het gaat aflopen.”


Aan het woord is aanvoerder Wout Vink, die hoopt dat ze dit seizoen opnieuw mee gaan doen om de prijzen. Want iedereen die de zaterdag-derdeklasser een warm hart toedraagt ziet het mislopen van die nacompetitie als een gemiste kans. “En daarom hebben we als groep vooraf ons ten doel gesteld dat we dit jaar minimaal dat kunststukje zouden willen herhalen. Of dat realistisch is, dat zal moeten blijken.”

Vink begin in de jeugd bij v.v. Kapelle, maar trok als D-pupil naar JVOZ waar hij tot de JO17 speelde. Daarna keerde hij terug bij zijn oude club, waar hij inmiddels alweer aan zijn vijfde seizoen in de hoofdmacht bezig is. En die hoofdmacht komt dit seizoen voor het eerst uit in de 3e Klasse B, waar het de voorgaande vijf seizoenen in de 3e Klasse A actief was. “Dat was voor iedereen wel nieuw, want in de andere klasse wist je wie waar speelde en kon je de sterkte van tegenstanders wel aardig inschatten. Dat is nu allemaal niet zo en dat maakt het enerzijds ook wel weer leuk. We hebben ook nog maar enkele duels gespeeld, dus het blijft afwachten hoe sterk we zelf zijn in verhouding tot de andere clubs. Al zorgt dat wel weer voor nieuw elan bij iedereen.”

De voorbereiding werd gekenmerkt door wisselvalligheid. Hoewel de bekerwedstrijden werden gewonnen, kende de ploeg door een flinke trein blessures vaak een andere samenstelling. “En dat komt de vastigheden niet ten goede, wat ook logisch is. Het is niet zo dat het door de corona komt of een andere voorbereiding dat we die blessures kregen. Ik zie het vooral als pure pech, al heeft dat zeker invloed op onze competitiestart gehad. Maar we zien en horen om ons heen dat veel teams op een bepaalde manier toch ‘last’ hadden van wisselvalligheden, dus daarin stonden we niet alleen.”

Net zoals Vink en zijn ploeggenoten ook niet alleen staan in het gebrek aan ritme. Zowel qua wedstrijden maar ook qua trainingen. “We zijn nu weer in kleine groepjes aan het trainen en dat twee keer per week. We zijn een hechte vriendengroep en dan is het klote dat je niet met elkaar de passie voor de sport kunt delen in combinatie met de gezelligheid. Het trainen zonder echt doel is gewoon erg lastig voor iedereen. Al hebben we wel zo’n volwassen groep, dat iedereen veel voor zichzelf heeft gedaan. Fietsen, hardlopen, tennissen en tafeltennissen. Toch om fit te blijven en er te staan als dat weer mag. Daarom traint iedereen ook nu fanatiek in kleine groepjes. Hopelijk zien we dat straks als het weer van start gaat ook beloond worden. Dat zou wel mooi zijn en een beloning voor ieders individuele inspanningen.”

Klik hier voor meer informatie over Kapelle
Klik hier voor meer artikelen over Kapelle