ZOUTELANDE – Hij mag met recht wel een ‘kind van de club’ worden genoemd, want aanvoerder Vincenzo Lorello (29) begon laat met voetballen, maar is sinds zijn negende lid van v.v. De Meeuwen. Bij de tweedeklasser beleefde hij in 2018 zijn allermooiste sportmoment: als aanvoerder de kampioensschaal in ontvangst nemen.


banner_koningsport_small_VJ
“Ik ben niet getrouwd, heb ook geen kinderen dus dat kampioenschap was wel het meest overweldigende gevoel dat ik ooit heb gehad ja. We waren dat seizoen in de tweede klasse ook de allerbeste dus verdienden we ook het kampioenschap. En als je dat dan als aanvoerder meemaakt en die schaal de lucht in houdt… onbeschrijflijk”, zegt Lorello, die is behept met een behoorlijk realistische kijk op zijn club, zijn ploeg en vooral ook zichzelf.

“Van nature ben ik niet een speler met de meeste aanleg of talent. Ik ben absoluut niet de beste voetballer, maar compenseer dat met heel veel inzet en mentaliteit. Dat dit wordt gewaardeerd dat weet ik. Dat voel je ook als speler, bovendien word je niet zomaar gekozen tot aanvoerder. Niet dat ik persé een geboren leider ben, maar ik probeer wel jongens mee te nemen in de strijd. Ze goed weg te zetten met mijn ervaring en een verlengstuk van de trainer te zijn in het veld.”

Lorello is afkomstig uit Zoutelande maar woont in Biggekerke, op nog geen tien minuten rijden van Sportpark Den Hogen Hilt. Het veld waarvan hij blij is dat hij er weer volop naartoe mag. “Ik ben ZZP’er in de bouw en dan is voor mij voetbal absoluut een vorm van ontspanning. Ik hou ook heel erg van wielrennen en dat heb ik in de voetballoze periode ook heel veel gedaan. Heb ook wel hardgelopen, maar niets haalt het voor mij bij voetbal. De gezelligheid onder elkaar, het trainen én het toewerken naar een gezamenlijk doel. Ik heb het prima naar de zin hier, zit al veertien seizoenen onafgebroken bij het eerste en ben trots dat ik aanvoerder ben bij deze club en van deze groep. ”

Om weer een gooi te doen naar de titel in de tweede klasse, dat is wellicht een brug te ver, maar volgens Lorello moet een plaats in de top vier zeker haalbaar zijn. “We hebben een heel jonge groep en daarbij ook enkele spelers met de nodige ervaring. Om kampioen te worden dan moet echt alles meezitten. Dat was zo in 2018, toen we ook enkele vaste wisselspelers hadden en weinig blessures. Het zou mooi zijn om dat nogmaals mee te maken, maar realistisch moet je wel blijven. Dit niveau is voor De Meeuwen al erg mooi en daarop kunnen we goed meekomen. Wel moeten we waken voor gemakzucht die soms in de ploeg sluipt. Het is dan voor mij als aanvoerder een mooie taak om iedereen wakker te schudden. Er zit zoveel kwaliteit in de groep, maar soms halen we er nog niet alles uit en dat is jammer.”

Nu de bal eindelijk weer volop rolt en ook het publiek de weg naar de club weer weet te vinden, zij het wel tegen strengel voorwaarden, kan Lorello niet wachten tot de competitie ook van start gaat. “Want de corona heeft alles wel danig op zijn kop gezet. We hebben een hele trouwe schare supporters die thuis maar ook uit ons ondersteunen. Hopelijk doen ze dat ook dit seizoen weer. Het is fijn om weer volop te kunnen voetballen met elkaar en ook ‘normaal’ te kunnen trainen. Want die anderhalve meter  trainingen vond ik niks. Het gaat om de partijspelletjes en in het weekend om de punten. Iedereen is hongerig om ervoor te gaan in elk geval. Hopelijk hebben we een goede start, want dat is vaak de basis voor het verdere verloop van het seizoen.”

Klik hier voor meer informatie over De Meeuwen
Klik hier voor meer artikelen over De Meeuwen