HOOFDPLAAT – Met zeven punten na vijftien duels kende v.v. Hoofdplaat nou niet direct een geweldig seizoen in de vijfde klasse. Trainer Rudi Cornelis had aangegeven te stoppen en de overstap te maken naar de reserves van SV Sluis. Hoofdplaat ging op zoek naar een nieuwe trainer en vond deze in de persoon van de relatief onervaren Steve Kesteleyn. Hij begint bij de West-Zeeuws-Vlamingen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer.


De geboren Gentenaar is al ruim tien jaar woonachtig in Hoek, was zelf als voetballer actief bij tal van clubs in België en speelde in Zeeuws-Vlaanderen onder meer acht seizoenen voor RIA Westdorpe. De 45-jarige oud-verdediger trainde enkele jeugdteams bij Hoek en was de afgelopen twee seizoenen trainer bij het tweede elftal van v.v. IJzendijke. Toen hij de vraag kreeg of hij interesse had om als hoofdtrainer bij v.v. Hoofdplaat aan de slag te gaan was er even twijfel, maar besloot uiteindelijk toch de stap te wagen.

“Ik had de intentie om ook dit seizoen nog de reserves van IJzendijke te trainen. Dat lag in de planning, maar zoals vaker kan je in het voetbal soms beter niets plannen. Want toen de interesse er kwam van Hoofdplaat ben ik gaan praten en dat gaf direct een goed gevoel. Er ligt een hele grote uitdaging en die wilde ik heel graag aangaan. Dus vandaar dat ik uiteindelijk toch de keus heb gemaakt om voor Hoofdplaat te kiezen.”

En dat is vooralsnog een keuze die hem uitstekend bevalt. Na een prima voorbereiding bleek de ploeg, die in het ‘coronaseizoen’ twaalfde en voorlaatste stond in de vijfde klasse, geweldig uit de startblokken te schieten. Kesteleyn en zijn manschappen verrasten vriend en vijand door met maar liefst 4-1 van Vogelwaarde te winnen. Zodoende stond Hoofdplaat fier aan kop in de 4e Klasse A. “We hebben bijna allemaal een foto gemaakt van de teletekstpagina. Want dat was natuurlijk wel een enorme opsteker voor de moraal van de ploeg. We hebben vooraf wel met elkaar bepaalde doelen afgesproken en ook gekeken tegen welke teams we kansrijk zijn. In de eerste zes wedstrijden liggen er voor ons mogelijkheden. En die moet je wel pakken én af en toe eens proberen te zorgen voor een verrassing. Daar zijn we in het openingsweekend al aardig in geslaagd. En het was ook een beloning voor de groep, die gretig en erg gemotiveerd is om de huid zo duur mogelijk te gaan verkopen. Het feit, dat er enkele ervaren jongens na lange blessures weer zijn aangesloten is voor ons als Hoofdplaat absoluut een toevoeging. En dat betaalt zich nu ook gelukkig uit.”

Zowel Kesteleyn als de selectie van Hoofdplaat hebben met elkaar een heldere doelstelling afgesproken: Eindigen bovenaan de rechterrij, dus rond plaats negen of tien. “Dat is gezien onze groep én de ontwikkeling die we sinds de start van de voorbereiding maken in mijn ogen ook realistisch. Tuurlijk zullen we ook de nodige punten laten liggen, maar we moeten proberen om het goede gevoel zo lang mogelijk vast te houden. En het is dan ook noodzaak, dat iedereen fit blijft. En zorgen dat de sfeer goed blijft. Want dat is het belangrijkste. Iedere speler in zijn kracht zetten en proberen te verbeteren. En het spelletje niet te ingewikkeld maken. Want simpel is vaak al moeilijk genoeg. Open en eerlijk zijn naar spelers, dat is waar ik voor sta en ook kritisch durven zijn. Naar hen, maar ook naar mezelf. Dit is voor mij als trainer een prachtige kans om te laten zien wat ik beheers als trainer. Ik ben ook bezig met de UEFA-B opleiding. Dus wil me graag ontwikkelen als trainer. En als je dan als hoofdtrainer daar de kans voor krijg, dan moet je die met twee handen aangrijpen. Het bevalt me tot op heden uitstekend en hopelijk kunnen we er een mooi hoofdstuk van maken met elkaar.”

Klik hier voor meer informatie over v.v. Hoofdplaat
Klik hier voor meer artikelen over v.v. Hoofdplaat