LEWEDORP – Hij draagt al sinds zijn vijfde het rood-witte tricot van Lewedorpse Boys en is sinds vijf seizoenen vast lid van de eerste selectie, waarvan vier als basisspeler. Ook dit jaar is Verhage veelal te vinden op het middenrif van de ploeg, die uitkomt in de 3e Klasse A van het zaterdagvoetbal waar het mikt op een plek in de middenmoot.


“We hebben een vrij jong elftal, waarbij de gemiddelde leeftijd net boven de twintig ligt. Dus dan weet je ook dat het vaak nog wisselvallig is. De ene week top en de week erna is het resultaat teleurstellend. Toch denk ik dat we het in de voorbereiding, de beker en de competitie niet onaardig hebben gedaan. Maar als ik dan kijk naar wat realistisch is voor ons, dan denk ik zeker een plek in de middenmoot. We willen ons echter eerst en vooral veilig spelen in deze klasse. Daarna kijken wat er nog meer mogelijk gaat zijn.”

En volgens Verhage moet er de komende jaren zeker nog wel meer uit te halen zijn, dan puur spelen voor lijfsbehoud. Want de samenwerking met trainer Kees Duitemeijer en de spelersgroep loopt goed en ook ziet de middenvelder dat het spelidee van hun trainer steeds beter wordt uitgevoerd op het veld. “We zijn als team nog altijd groeiende en dat is natuurlijk erg prettig. Wanneer de trainer een bepaalde visie heeft, op een bepaalde wijze traint en dat wij als spelersgroep dat in de wedstrijden ook omzetten in resultaten. Dat proces kostte in het begin tijd en dat gaat steeds beter. Al is het nu natuurlijk vanwege die coronastop even stil komen te staan.”

Waar de lange middenvelder op doelt is de ander mindset die er bij ‘Lebo’ nu is ontstaan, mede doordat er niet constant op dezelfde wijze wordt gespeeld. “Ons spelidee verschilt soms per tegenstander en dat zorgt ervoor dat we steeds meer in staat zijn om te schakelen en ook te verrassen. Of inzakken of zelf voor druk vooruit geven. Voorheen konden we dat niet zo makkelijk veranderen en nu loopt dat steeds beter. Die aanpassingen zijn ook noodzaak, want het niveau binnen onze klasse ligt sterk uiteen. Als je dan tegen iedereen op dezelfde manier zo spelen, dan zou je toch geregeld in de problemen komen. En het is mede ook de kracht van de trainer, dat hij ons daarvan heeft weten te overtuigen. Normaal gaan we uit van balbezit en dat was vaak onze valkuil, maar nu zijn we in staat om daarin concessies te durven doen als groep. En als je dan resultaat boekt dan gaat zo’n proces vanzelf sneller.”

Persoonlijk hoopt Verhage, die zichzelf typeert als een ‘box-to-box’-speler nog belangrijker te worden voor het elftal. Die druk legt hij zichzelf graag op. “Mijn kracht is om de hele zone te bestrijken en om in de zestien te komen. Dat gaat steeds beter, al moet ik daarin nog progressie blijven boeken vind ik zelf. En als we met deze spelersgroep bij elkaar blijven, dat denk ik dat we nog veel sterker en beter kunnen worden om sowieso een stabiele derdeklasser te zijn.”

Op dit moment wordt er op Sportpark Korenweg dan ook continue doorgetraind binnen de grenzen van de opgelegde maatregelen. Dus ook in tweetallen stonden de Lebo-spelers ‘gewoon’ op het trainingsveld en nu dus ook in viertallen. “Het is zaak om bezig te blijven en vooral aan onze fitheid te werken. Als je wilt presteren moet je fit zijn en daar is iedereen zich bewust van gelukkig. We zijn een gezelligheidsclub en ook is ons sportpark een echte ontmoetingsplaats voor de dorpelingen. Dat is nu al een tijdje weggevallen en dat missen we misschien nog wel het allermeeste. En natuurlijk de wedstrijden, want dat is waar je uiteindelijk alle arbeid voor levert. Het zal nog wel even duren voordat we die weer spelen, maar als het moment komt dan zullen we er klaar voor zijn.”

Klik hier voor meer informatie over Lewedorpse Boys
Klik hier voor meer artikelen over Lewedorpse Boys