NIEUW-NAMEN – Hij maakte de overstap van v.v. Hontenisse naar v.v. Hulsterloo, mede een keuze ingegeven door studieverplichtingen. Maar door een hardnekkige blessure moest doelman Roy Cremers al snel vanaf de zijlijn toekijken, terwijl daarna door corona de competitie volledig werd stilgelegd. Nu is hij echter volledig fit en weer eerste doelman bij de ploeg uit het grensdorp.


“Eindelijk weer fit, eindelijk weer pijnvrij op het veld staan. Dat is wel een heel fijn gevoel moet ik zeggen. In de voetballoze periode heb ik wel heel veel gedaan aan mijn conditie om die weer helemaal op niveau te krijgen. Maar het lekkerste is toch om gewoon weer op het veld te staan, te kunnen trainen en wedstrijden te spelen. Het is mijn tweede seizoen bij de club, maar feitelijk voelt het als mijn eerste vanwege die langdurige blessure.”

Cremers, die in het verleden onder andere uitkwam voor v.v. Steen, v.v. Clinge, SDO’63 en v.v. Hontenisse, raakte in de wedstrijd tegen v.v. IJzendijke geblesseerd. Het bleek om een gecompliceerde en hardnekkige kwetsuur te gaan, die hem dus een fiks aantal maanden aan de kant hield. “Ik hield aan het duel met IJzendijke een zware botkneuzing in mijn voet over en dat bleek erg lastig te behandelen en te genezen. Het maakte het voor mij onmogelijk om te voetballen en daar baal je dan natuurlijk van als je net de overstap naar een nieuwe club heb gemaakt. Dat ik dus nu echt kan laten zien wat ik in mijn mars heb, daar ben ik wel blij mee.”

De keuze voor Hulsterloo was destijds een bewuste. Cremers werkt inmiddels als docent lichamelijke opvoeding op het Hulsterse Reynaertcollege. Daarnaast is hij echter volop bezig met een studie Wiskunde. “Een misschien vreemde combinatie, maar ik vind het gewoon leuk om te doen. Het kost me echter heel veel tijd en daarom besloot ik voor mezelf tot een overstap naar Hulsterloo. Dat is toch, ondanks dat ze op hetzelfde niveau spelen als Hontenisse, een kleinere club waar ook de druk ietsje minder is. Daar voel ik me prettig bij en ik heb het hier dan ook goed naar de zin. Bovendien krijg ik hier in wedstrijden meer te doen dan bij een ploeg als Hontenisse. Dat helpt me wel, want een aandachtspuntje is mijn concentratieboog. Als je meer te doen krijgt ben je ook alerter. En dat heb ik nodig om goed te presteren heb ik wel gemerkt.”

Met de komst van een half dozijn ex-vijfdeklassers als nieuwe tegenstanders, hebben Hulsterloo én Cremers zichzelf een duidelijk doel gesteld: voor de winterstop bij de eerste acht eindigen. Want dat geeft recht om in de ‘kampioenspoule’ te spelen na de winter. “Daar gaan we vol voor, want dat levert toch de meest aantrekkelijke wedstrijden op denk ik. Ik voorzie ook wel dat we de kwaliteiten hebben om aan die doelstelling te kunnen voldoen. We zijn een van de kleinste clubs van Nederland, met zo’n vijfendertig leden. Als we dan bij die eerste acht kunnen eindigen, dan hebben we gewoon het prima gedaan.”

Klik hier voor meer informatie VV Hulsterloo
Klik hier voor meer artikelen over VV Hulsterloo