GOES – Bij een aantal jonge spelers van de JO19 ontstond na het abrupt stopzetten van de competitie vorig seizoen om nog een soort van afscheidswedstrijd te organiseren. Door alle coronamaatregelen is dat er sindsdien nooit van gekomen. Het idee bleef wel leven en kreeg zelfs een nog definitiever karakter met de oprichting van een officieel elftal: GOES zondag 3.


“Dit hebben we helemaal zelf opgezet en georganiseerd met een aantal jongens. Een aantal spelers van de JO19 is overgegaan naar ons zaterdagelftal, eentje naar de hoofdselectie van ons zondagteam en een aantal is nog actief in de JO19. Ook waren er jongens die daarvoor niet meer in aanmerking kwamen en zouden stoppen. Daarom hadden we zoiets van ‘waarom doen we niet een recreatief elftal oprichten op zondag. We noemen onszelf ‘Goesje 4’ maar spelen als het Goes 3 onze wedstrijden in de reserve zesde klasse”, zegt Rowin van Dieren die een van de initiatiefnemers was.

In eerste instantie was er wel twijfel bij het bestuur of dat wel goed zou komen als een groep jonge gasten van achttien en negentien zoiets zou gaan opzetten. “En dat snapten we natuurlijk ook wel, want een team inschrijven en dan later weer uit de competitie halen kost de club onnodig geld. Dat was vorig seizoen met het tweede team ook gebeurd en dat wilden ze voorkomen. Maar we hebben het echt goed geregeld met elkaar. We trainen normaal gezien allemaal bij onze eigen teams en spelen daar ook. Op zondagochtend spelen we allemaal recreatief ook onze minuten in Goesje 4. En dan zijn het vooral de spelers die niet elders ook spelen, die de meeste minuten maken. Zelf speel ik ook bij de zaterdag 1 en dat heeft natuurlijk voorrang. De gezelligheid om met al onze vrienden op die zondagen alsnog samen te komen en lekker te ballen is voor mij wat het extra leuk maakt.”

Met ludieke ‘spelerscontracten’ hebben alle jongens zich ‘verbonden’ aan een seizoen voetballen in de reserveklasse, waar ze sinds de start van beker en competitie al behoorlijk wat overwinningen boekten. “Misschien is het niveau wel te laag, maar daar gaat het niet direct om. We hadden onze zinnen gezet op de districtsbeker, maar vanwege de corona is dat door de KNVB stopgezet jammer genoeg.”

Voor Van Dieren, die studeert aan de HZ, is het inschrijven op een hoger niveau dan de reserve zesde klasse niet direct een optie. “Het ging er ons vooral om dat we lekker op het eigen eiland konden voetballen. Qua tegenstand zou de vijfde of vierde klasse misschien een beter niveau zijn, maar dan zouden we verder moeten reizen of zelfs naar de overkant moeten. En dat is voor de meesten van ons niet direct een optie.”

Hoe het dit seizoen en eventueel daarna verder zal verlopen, dat is nog koffiedik kijken. “Die eerste weken in competitie en de beker waren vooral erg leuk. We waren in de jeugd al een goede en gezellige groep en dat is nu nog altijd zo. Het was een ludiek idee in het begin, maar dat het nu zo is uitgepakt is wel enorm leuk. We hadden ook nog een idee om misschien te gaan zaalvoetballen met z’n allen, maar het is uiteindelijk toch Goesje 4 geworden op het veld op het laagste reserve-niveau. En we laten iedereen zien dat we het als jonkies toch goed voor elkaar hebben.”

Klik hier voor meer informatie over Goes
Klik hier voor meer artikelen over Goes