ZAAMSLAG – Als jonge speler is Rob de Pooter ambitieus en wil hij proberen een zo hoog mogelijk niveau te bereiken. Diezelfde ambitie om als club zo hoog mogelijk actief te willen zijn, die miste hij bij Hontenisse. Het was één van de redenen om na een roerig seizoen over te stappen naar Zaamslag, de club waar ooit zijn oom en zijn vader actief waren.

 

“Ik had in het verleden al eerder de kans om die stap te maken, maar toen wilde ik het nog niet. Ik wilde het liefst met Hontenisse zo hoog mogelijk spelen én samenspelen met mijn jongere broer Tijn. Dat was dus vorig jaar eindelijk het geval, maar dat bleef door allerlei bestuurlijke perikelen en corona slechts beperkt tot iets meer dan een half seizoen. Er is in die maanden heel veel gebeurd, met onder meer het niet verlengen van de overeenkomst van trainer Ad Roovers en die van mijn vader Kees die assistent was. Daar waren we het als jongere spelers niet mee eens. Dat heeft ertoe geleid dat een aantal van die spelers zijn vertrokken.”

Joel van Selst ging naar STEEN, Loïc van Willigen, Ties Kerckhaert en Rob’s jongere broer Tijn kozen voor HVV’24, terwijl Dominick Eijsackers samen met De Pooter vertrokken naar Zaamslag. De aanvaller/middenvelder maakte de keuze puur op gevoel, want hij had ook andere opties. “Het was in het begin wel wennen, want je vertrek toch bij de club waar je sinds je vijfde actief bent en waar je met flink wat jongens een mooie vriendschap hebt opgebouwd. Ik heb ook in een vrij vroeg stadium bekend gemaakt weg te gaan, ook omdat ik ontevreden was met hoe alles er aan toe ging. Ik kon de afgelopen jaren ook naar HVV’24, maar ik had toen altijd al meer gevoel bij Zaamslag. Dit jaar had ik al snel gekozen voor Zaamslag en het bevalt goed. Het speelt ook mee dat mijn vrienden Maxim de Clippelaar en Jordy Maerevoet hier al speelden. Bovendien speelt ook mijn neef hier bij Zaamslag, dus zijn konden me ook wegwijs maken. Al zal ik het natuurlijk zelf moeten laten zien op trainingen en wedstrijden om uiteindelijk wekelijks te spelen.”

Waar men bij Hontenisse volgens De Pooter vooral ging voor veiligheid, daar toont Zaamslag in zijn ogen wel de nodige sportieve ambitie. “Het niveau ligt op trainingen en in wedstrijden ook wel wat groter dan ik gewend was. Je ziet dat we veel kwaliteit hebben. En een mix van jonge spelers en de nodige ervaring. We proberen zelf het spel te maken en ik krijg van de trainer volop de ruimte om mijn acties te maken als linksbuiten of op de ‘tien’. Ik kan zowel op links als rechts, maar ook centraal op het midden wel uit de voeten. Het maakt me niet zoveel uit waar ik speel, als ik maar gewoon wekelijks kan laten zien wat ik kan en me kan blijven ontwikkelen.”

Hij betreurt wel hoe het bij Hontenisse allemaal is gelopen. “Zeker weten. Want we hadden echt een goede groep. Heel talentvol en natuurlijk ook wisselvallig. Maar dat is logisch als iedereen zo jong is. We hadden meer tijd moeten krijgen en dan was het wellicht anders gelopen op sportief vlak. Dan hadden we er waarschijnlijk allemaal nog gespeeld. Nu ligt de focus vol op Zaamslag waarmee we hopelijk ook mee kunnen doen bovenin. Er zijn enkele ploegen die flink zijn versterkt zoals Luctor en RCS. Die zullen strijden om de titel, maar daarachter moeten wij ons toch kunnen nestelen. Meedoen om een periode zou gaaf zijn. En als ik dan voor mezelf tussen de tien en vijftien goals kan maken en belangrijk kan zijn met de nodige assists, dan ben ik tevreden. Ik leg de lat hoog, maar dat wil ik ook om mezelf maximaal uit te blijven dagen.”

Klik hier voor meer informatie over Zaamslag
Klik hier voor meer artikelen over Zaamslag