DRIEWEGEN /OVEZANDE – Hij hing aan het eind van vorig seizoen de keepershandschoenen aan de wilgen, maar de reservekeeper bleef in een nieuwe rol tóch verbonden bij het eerste elftal van DwO’15. Rob de Baar is sinds begin dit seizoen actief als assistent van Rini Verwest. Daarnaast is hij ook assistent-trainer bij JVOZ JO11.


“Ik was het plezier in het keepen verloren en wilde ermee stoppen. Toch wilde ik graag betrokken blijven bij de club en bij het elftal. Want een hoop vrienden spelen in de ploeg en dan is het toch altijd weer gezellig om met elkaar op te trekken. De voetbal is daar dan een leuke gemene deler in. Als assistent-trainer kan ik prima mijn ei kwijt en ook van Rini krijg ik voldoende ruimte om mezelf daarin te ontwikkelen en mijn eigen oefeningen in te brengen. En uiteraard ben ik, mocht de nood hoog zijn en de situatie er om vragen, beschikbaar om alsnog onder de lat te gaan staan. Daarbij ben ik nog wel regelmatig actief in ons derde elftal, maar dan wel als voetballer en niet als keeper.”

De Baar volgde ooit een cursus pupillentrainer en kan die geleerde stof ook prima gebruiken in zijn rol als assistent-trainer bij de JO11 van JVOZ. Bij de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland is hij ondersteunend aan hoofdcoach Jesper Harinck. “Het is geweldig om met die jonge talentvolle spelertjes te kunnen werken. Het gaat er qua organisatie behoorlijk professioneel aan toe en de oefenvormen die we daar toepassen zijn met aanpassingen ook prima uit te voeren bij DwO. Dus op die manier snijdt het mes aan twee kanten.”

Met drie trainingen bij JVOZ, twee trainingsavonden bij DwO’15, en dan in het weekend de wedstrijden is, naast een volledige baan, de week van De Baar meer dan goed gevuld. Daarnaast is hij bestuurslid voetbal in de Omnivereniging die DwO’15 is én lid van de evenementencommissie. “Het is druk inderdaad, maar wel met allemaal dingen die ik leuk vind om te doen. Ik haal er enorm veel voldoening uit en wil me daarin ook blijven ontwikkelen. Een UEFA-C cursus zie ik mezelf niet zo snel volgen, mede ook vanwege de tijdsinvestering, maar een trainersrol binnen de jeugd die zie ik zeker wel voor me.”

”Ik heb onder meer al de JO11 van v.v. Kloetinge onder mijn hoede gehad en nu zit ik voor het eerste seizoen bij JVOZ. Het is heerlijk om met dat soort gastjes te werken. Zowel bij JVOZ en bij DwO’15 leer ik veel van de trainers op verschillende vlakken. Ik probeer daar mij voordeel mee te doen en me te ontwikkelen. Ik heb het reuze naar mijn zin en zie me dit nog wel wat jaren doen in elk geval.”

Klik hier voor meer informatie over DwO’15
Klik hier voor meer artikelen over DwO’15