BORSSELE – Het eerste- en thans nog enige seniorenelftal van v.v. Borssele speelt als sinds 2013 in de reserveklasse, terwijl sinds dit seizoen de club uit de SJO samen met Lewedorpse Boys en SV Nieuwdorp is gestapt. De club telt nog slechts een twintigtal spelende leden, maar desondanks blijft voorzitter Rinus de Visser een echte ‘volhouder’.


“We beleven lastige tijden zéker ook om de huishouding netjes op orde te houden op financieel gebied. Maar als ik zie hou trouw onze leden allemaal zijn, ondanks dat er niets gebeurd op en rondom het veld dan ben ik daar wel blij om. We hebben al enige jaren te maken met een terugloop in ons ledental en zijn daardoor ook met onze jeugd gestopt. Maar we zullen er alles aan doen om het als club zo lang mogelijk vol te blijven houden.”

De Visser begon bij de club als 47 jaar geleden als speler, nadat hij trouwde. Daarna ging hij ook aan de bestuurstafel een actieve rol vervullen. Eerst als secretaris, daarna als penningmeester en de laatste vijfentwintig jaar als voorzitter. Dat het in de loop der jaren bij de club (die werd opgericht in 1958), steeds minder werd deed hem wel pijn. “Natuurlijk zie je dat met lede ogen aan en is dat verschrikkelijk. Maar je kunt er weinig aan veranderen. Als ik dan zie, dat we de laatste jaren weer vanuit onze destijds JO19 wat nieuwe aanwas hebben gekregen, dan maakt dat wel wat goed. Sindsdien gaat het op dat gebied wel wat beter en heb ik er ook weer meer plezier in. We deden het ook goed in de Reserve 4e Klasse, al is dat nu wel een halt toegeroepen door de corona. En dat is enorm zuur voor ons.”

Op het moment is het stil op de club, want er wordt niet getraind. En men was bij v.v. Borssele ook al teruggegaan naar één training per week in plaats van twee. “Mede ook vanwege de opkomst. Na die beslissing zagen we dat spelers er wel weer in grote getalen naartoe kwamen. Wekelijks zo’n zeventien man per training, dus dat was mooi om te zien. Alleen hebben we beslist dat we niet in kleine groepjes zouden trainen. We spelen niet voor niets in de reserveklasse, waar het vooral om het sociale stuk draait. Elkaar als groep ontmoeten en samenzijn. Dat kan in deze vorm niet en dus is het nu stil op het complex. Ik ben benieuwd hoe het verder zal verlopen, maar blijft knokken voor het voortbestaan van onze club. Ik loop hier bijna vijftig jaar rond en hoop dat nog wel even vol te houden.”

Klik hier voor meer informatie over VV Borssele
Klik hier voor meer artikelen over VV Borssele