DREISCHOR  – Hoewel de Dreischor Zonnemaire Combinatie al jarenlang geen team meer in de standaardklasse actief heeft én het steeds lastiger wordt om een vereniging ‘gezond’ op de been te houden, daar blijft DZC’09-bestuurslid Peter Stouten steevast de positieve blik houden.


“We hebben er ondanks de coronatijd toch weer enkele nieuwe sponsoren bijgekregen én er zijn bedrijven bereid gevonden om ook ons eerste elftal in het nieuw te steken. Dat geeft toch wel aan, dat er betrokkenheid is en ook een bepaalde verbondenheid met onze kleine vereniging. Nu de kantine dicht is, er geen seniorenwedstrijden zijn én er maar mondjesmaat trainingsarbeid is op het veld moeten we toch proberen de positieve blik te behouden”, zegt Stouten.

Zelf is Stouten (33) op zijn veertiende (!) stilletjes de bestuursfuncties ingerold om vanaf zijn zestiende officieel als wedstrijdsecretaris begonnen. “Mijn vader was destijds nog bij Zonnemaire penningmeester en ik ging vaak mee. Toen deed ik wel eens wat kopieerwerk enzovoorts. Dat vond ik wel leuk en van lieverlee ben ik er zo als vanzelfsprekend ingerold en werd wedstrijdsecretaris. Ook na de fusie ben ik dat gewoon blijven doen en vind het ook nog altijd erg leuk. En daarnaast heb ik jarenlang ook het jeugdteam van mijn zoon getraind en was mede-organisator van ons jeugdtoernooi. Al zijn we dat na enkele teleurstellende edities vol afzeggingen helaas mee gestopt.”

Momenteel telt DZC’09 bij de heren één seniorenteam en een 40+ team, bij de dames één 35+ zevental, een JO11 én is er een JO7 ‘in de maak’. “Het is niet heel veel, maar we zijn nog altijd blij en trots dat we onze vereniging hebben en kunnen behouden. Het is vooral zaak om niet stil te blijven zitten en bezig te blijven. Ook op bestuurlijk gebied en in het onderhouden van het terrein. Daarin doe ik veel zelf, samen met enkele andere vrijwilligers. Want dat is en blijft nog altijd de kurk waarop alles drijft bij verenigingen en zéker bij de kleintjes zoals wij zijn. Al merk je wel, dat nu met deze tweede coronastop bij mensen het ook een wat minder wordt.”

”We waren met ons seniorenteam, waarin ik zelf ook speel, goed bezig en zullen ook daar weer opnieuw moeten beginnen. Want de meesten voetballen vooral voor de ‘derde helft’ en het social stuk. Maar dat is helaas nu niet tot nauwelijks mogelijk en spreek je elkaar ook minder. Zodra het weer kan en mag is het zaak om het weer met elkaar op te pakken. Tot die tijd blijf ik lekker bezig voor de club en kan ik daar ook wel voldoening uit halen, al is actief op het veld staan toch nog het allerleukste natuurlijk.”

Klik hier voor meer informatie over DZC’09
Klik hier voor meer artikelen over DZC’09