BRUINISSE – Ondanks dat de wedstrijd eindigde in een  4 – 0 nederlaag, bleek de wedstrijd tegen Terneuzense Boys op 1 december 2018 een memorabele dag en het ‘startschot’ voor Pepijn de Bruine. Het toentertijd 15-jarige talent had zijn debuut gemaakt in de hoofdmacht van Bruse Boys. Twee jaar later is De Bruine vast lid van de selectie en vaste basisspeler in het elftal van trainer Rene Scholts.

 


“Het is inderdaad wel snel gegaan. Een jaartje of drie geleden stond ik als jeugdspeler met vrienden langs de lijn bij het eerste naar de wedstrijden te kijken en nu ben ik er basisspeler. Destijds speelden ze nog in eerste klasse, maar dat was toch echt te hoog en was voor mij absoluut pittig geweest om te beginnen. De tweede klasse was echt een mooi niveau om vanuit de jeugd in te stappen.”

Met zijn bijna 190 centimeter lengte en prima fysiek staat de jongeling goed zijn mannetje als rechtsback. Waar hij bij de jeugd als centrale verdediger daar speelt hij bij ‘Bru’ aan de zijkant. “We proberen ook van achteruit op te bouwen en kom daardoor ook als rechtsback voldoende aan de bal. Daarnaast kan ik me gelukkig fysiek gezien prima weren tegen de spitsen die ik tegenover me krijg in de wedstrijden. Dus zowel aanvallend als verdedigend kan ik mezelf voldoende laten gelden.”

Sinds zijn debuut in 2018 traint De Bruine, wiens oudere broer Boris ook lid is van de eerste selectie, al mee met het eerste elftal. “Eerst één keer per week en zat ik geregeld op de bank. Vanaf mijn zestiende ben ik twee keer per week gaan meetrainen maar speelde nog bij de jeugd. Sinds dit seizoen zit ik er gewoon vast bij en krijg ik het vertrouwen van de trainer. Het was ook alweer even geleden dat er vanuit de jeugd zo vroeg iemand zich in de basis wist te spelen. Dat me dit gelukt is, daar ben ik uiteraard wel trots op.”

Maar hoewel hij vooralsnog in zijn doel is geslaagd om zo jong direct basisspeler te worden, weet hij heel goed dat er nog voldoende is om aan te blijven werken. “Absoluut! We hebben nog niet zoveel wedstrijden gespeeld voordat het stilgelegd werd. Maar het begin is er. Ik wil in alle facetten van het voetbal mezelf ontwikkelen. En uiteindelijk is het mijn doel om op mijn favoriete positie als laatste man hier bij Bruse Boys te voetballen. Uiteraard op z’n hoog mogelijk niveau. Het lijkt me wel een uitdaging om te zien waar mijn grenzen liggen en het liefst zou ik dat hier ontdekken. De eerste klasse ben ik wel benieuwd naar, maar dat is niet een niveau waarvoor ik de club zou verlaten. Dan zou het een club moeten zijn die nóg hoger voetbalt wil ik gaan twijfelen. Want nu ik het eerste heb behaald wil ik gewoon elke week spelen en mezelf ontwikkelen. Daarom is het nu extra jammer, dat het seizoen stilligt en ook die opgaande lijn even is gestopt.”

Al heeft hij het geluk, dat hij vanwege zijn leeftijd nog bij de JO19 zou mogen voetballen. Bij de senioren mogen wel alleen in kleine groepjes trainen en dan merk je snel dat de ‘drive’ wegsluipt om vol gas te gaan, want je hebt weinig perspectief. Je bent beperkt in oefenvormen en speelt geen duels en positiespel bijvoorbeeld. Bij de JO19 had je die beperkingen minder, dus daar heb ik wél geregeld meegetraind en dat was heerlijk op dat vlak. Toch hoop ik dat we snel weer met het eerste als groep kunnen trainen en toewerken naar de gestelde doelen. We willen ons hoe dan ook handhaven op dit niveau en zien wat er nog meer inzit. Als we hoe dan ook maar weer ergens om kunnen gaan voetballen, want dat blijft het mooiste wat er is.”

Klik hier voor meer informatie over Bruse Boys
Klik hier voor meer artikelen over Bruse Boys