HULST  – Met het doel om zich op een hoger niveau te ontwikkelen vertrok in 2014 Niek Luime naar Zaamslag dat destijds uitkwam in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Na enkele seizoenen in het groenwit maakte hij een uitstap de grens over naar Eendracht Bazel waar hij samenspeelde met zijn schoonbroer Jordy Maerevoet. Na slechts acht duels keerde hij België de rug toe. Begin 2020 keerde hij terug bij de club waar hij tot zijn twintigste actief was: HVV’24.

 


De terugkeer op het veld was echter van korte duur en duurde welgeteld drie maanden. In de voetballoze periode hield hij zich fit met hardlopen en af en toe eens een balletje trappen. Toen in de overschrijvingsperiode HVV’24 zich bijzonder slagvaardig toonde, zag ook Luime de toekomst in Hulst met vertrouwen tegemoet. Er kwam met Mario Vermeirssen en nieuwe trainer en er kwamen vooral jeugdige spelers die allemaal een verleden hadden met de Hulsterse derdeklasser. Daarnaast zijn ook Jasper Sponselee en Roy van Dorsselaer weer volledig fit.

“Met Ties Kerckhaert, Loïc van Willigen, Tijn de Pooter en Armand Wauters hebben we vier jeugdige spelers erbij gekregen die de concurrentie in de groep stevig doen toenemen. Die gasten hebben allemaal in de jeugd op hoog niveau gevoetbald en dat zie je terug op trainingen en in de voorbereiding. De groep is enorm gretig en iedereen wil knokken voor een plek in de basis. Dat is natuurlijk mooi om te zien en om daar als een van de meer ervaren jongens tussen te lopen.”

Luime, die zowel als spits en als aanvallende middenvelder prima uit de voeten kan, ziet binnen deze selectie voor zichzelf een belangrijke rol weggelegd. “Ik heb natuurlijk de nodige ervaring al opgedaan bij verschillende clubs en ook op hoger niveau. Die ervaringen probeer ik te delen met die jonge jongens om ervoor te zorgen dat we uiteindelijk als groep naar een zo hoog mogelijk niveau kunnen toegroeien. Dat iedereen er weer vol voor wil gaan dat zie je terug aan de trainingsopkomst, want die is ongekend hoog. Iedereen wil erbij zijn en iedereen wil ook spelen. Het zorgt ervoor dat de plekken duur betaald worden en dat iedereen tot het gaatje zal moeten gaan om met het eerste mee te kunnen en mogen doen.”

Binnen het 1:4:3:3-systeem wat HVV’24 speelt voelt Luime zich prima thuis en komt hij naar eigen zeggen prima tot zijn recht. “We proberen meer vooruit te voetballen dan we in het verleden deden en dat kan ook omdat we nu in aanvallend opzicht heel veel verschillende opties hebben. We beschikken over heel veel snelheid en toch ook spelers die een actie kunnen maken en uit het niets een goal kunnen maken. Dus ik vind ook, dat we het met dit materiaal aan onze stand verplicht zijn om in de top drie te spelen en eigenlijk voor het kampioenschap moeten gaan. Natuurlijk ben ik me er wel van bewust, dat de ambities bij HVV’24 elk jaar hoog zijn en het de laatste seizoenen er nooit echt is uitgekomen. Toen was er altijd na de winterstop een flinke terugval. Daar moeten we dit keer met z’n allen voor waken en het is ook aan de ervaren jongens om de boel scherp te houden, daar reken ik mezelf dan ook toe. Ik wil belangrijk zijn voor het elftal met coaching in het veld, met assists en met goals.”

Met de komst van Clinge en het handhaven van v.v. STEEN staan er de nodige Zeeuws-Vlaamse derby’s op de kalender. En wat betreft de ervaren aanvaller moeten die allemaal een prooi zijn voor zijn club. “Als je mee wilt doen voor de prijzen zal je zéker ook die wedstrijden moeten winnen. Gezien de kwaliteiten die we nu in onze groep hebben zijn we het in mijn ogen ook verplicht om de beste derdeklasser van Zeeuws-Vlaanderen te worden. Of dat aan het eind van de competitie ook realiteit is, dat zal moeten blijken.”

Persoonlijk heeft Niek Luime echter de belangrijkste prijs dit jaar al gewonnen, al was dat overigens niet op voetbalgebied. Een dag voor de derby tegen Philippine werd hij vader van zoontje James. Het zorgde voor vleugels bij de kersverse vader, want met een onvervalste hattrick had hij een groot aandeel in de 4-0 overwinning in de derby tegen Philippine. Die eerste derby is dus binnen, nu die andere zeven nog..

Klik hier voor meer informatie over HVV’24
Klik hier voor meer artikelen over HVV’24