SAS VAN GENT – Wat vooraf al werd verwacht, dat blijkt ook in de praktijk uit te komen. De 4e Klasse A van het zondagvoetbal wordt wekelijks een doelpuntenfestijn. Dat maakt ook de 20-jarige middenvelder Niek Gelderland bij Corn Boys van nabij mee. In het begin van de competitie regende het goals. Ondanks de resultaten voelt hij zich prima thuis bij de Sasse ploeg.


Een toevallige ontmoeting met trainer John Moes zorgde ervoor, dat Niek Gelderland eerst ging meetrainen bij Corn Boys en daarna van Terneuzense Boys de overstap maakte naar de dan nog vijfdeklasser. “Ik speelde daar in de JO19 en zag dat ik niet voor het eerste of tweede in aanmerking ging komen. Toch wilde ik graag in een eerste spelen en mezelf fysiek kunnen meten bij de senioren. Toen kreeg ik de kans bij Corn Boys en dat beviel na enkele trainingen erg goed en heb toen besloten de stap te nemen.”

Inmiddels is de kleine kittige middenvelder aan zijn tweede seizoen bezig en is hij op een middenrif een echte aanjager. “Ik probeer dat wel op een fanatieke manier te doen, al moet ik nog af en toe beter leren om op een goede manier de duels aan te gaan. Je merkt, zeker ook bij die vierdeklassers, dat de tegenstanders de nodige ervaring hebben. Daarin moet ik slimmer worden, maar ik geniet er wel van om wekelijks mezelf te meten en te proberen een betere voetballer te worden. Dat voelde ik in de vijfde klasse al, maar nu een niveau hoger hoop ik daarin door te groeien.”

Het had echter weinig gescheeld of Corn Boys had zelfs de overstap naar de reserveklasse gemaakt. “Gelukkig kregen we alsnog de kans om naar vierde klasse te gaan. Ondanks dat we laatste stonden in de vijfde klasse denk ik dat het voor de club wel goed is nu. We hebben een heel jonge groep met enkele ervaren spelers erbij. Natuurlijk gaan we het moeilijk krijgen en natuurlijk zullen we veel wedstrijden niet winnen, maar toch zie ik wel kansjes. We moeten gewoon zorgen dat we tegen de ploegen die qua niveau in onze buurt liggen ook de punten pakken. We hebben wat jonge jongens doorgeschoven vanuit de jeugd en dat moet groeien. Ons veldspel werd vorig jaar toen de competitie stil kwam te liggen ook al beter en ook dit jaar moeten we vooral leren en aan elkaar wennen. De wisselvalligheid moet eruit en dan hoop ik dat we progressie blijven maken. Het wordt voor ons een heel zwaar seizoen, maar als we bovenin het rechtse rijtje eindigen dan hebben we het geweldig gedaan. Want daar willen we op termijn structureel wel stap voor stap naartoe groeien met elkaar.”

Klik hier voor meer informatie over Corn Boys
Klik hier voor meer artikelen over Corn Boys