WAARDE – In het kielzorg van routinier Ronald Zuidweg maakte ook Matthias de Kraker (19) van Krabbendijke de overstap naar vierdeklasser SC Waarde. De middenvelder heeft tot op heden nog geen seconde spijt van overstap.


“Het bevalt me echt geweldig. Het is jammer dat het nu stilligt, maar die eerste maanden waren meer dan prima. Bij Krabbendijke was ik al anderhalf jaar lid van de eerste selectie, maar was geen basisspeler en dat knaagde wel. Ik wilde gewoon graag in een eerste elftal spelen en heb toen rondgekeken waar voor mij kansen lagen. Ik kende SC Waarde al vanuit de jeugd en hoorde ook van vrienden goede verhalen, waardoor ik zelf de overstap heb gemaakt. Die keus was weloverwogen en heb toen mijn overschrijving geregeld. Ook mijn broer, die al bij SC Waarde in het derde elftal speelde, had veel goeie dingen over de club verteld en moedigde me ook steeds aan om zelf de stap te maken als ik echt kans op speelminuten in een eerste elftal wilde maken.”

In het elftal van de nieuwe trainer Jeroen Bakx, die eveneens overkwam van Krabbendijke waar hij de reserves trainde, speelt de jeugdige De Kraker voornamelijk als centrale middenvelder. Als basiskracht speelde hij met SC Waarde dit seizoen zeven officiële duels. De drie bekerduels leverden twee zeges en een nederlaag op. In de competitie leverden de eerste vier duels vier punten op. “Hoewel het in de competitie misschien nog niet heeft gebracht wat we er vooraf van hadden gehoopt, ben ik zelf wel enorm tevreden. Ik heb alles gespeeld en dat was ook de voornaamste reden om deze stap naar een niveautje lager te zetten. Ik wilde vooral voetballen en dat is tot nu toe gelukt. Daarom is het natuurlijk extra jammer, dat het vooralsnog weer stil is komen te liggen en zodoende je weer helemaal uit het vaste ritme bent.”

Toch ziet De Kraker dat hij in die korte periode is gegroeid en goed is opgevangen binnen de club. “Ik kwam hier al regelmatig voetballen met vriendentoernooien en ook kende ik vanuit de jeugd nog wat jongens, dus dat maakte de overstap bijna geruisloos. Het voelt alsof ik hier al veel langer ben. Ook de manier van trainen en de speelwijze die passen goed bij mijn spel. Ik kom veelvuldig aan de bal en kan mezelf positief mengen in het spel. Daarmee probeer ik van waarde de kunnen zijn voor de ploeg en totdat het stopte ging dat vrij behoorlijk gelukkig.”

Hoewel de trainingsopkomst hoog lag, is ervoor gekozen om nu niet in kleine groepjes te trainen, maar is iedereen op zichzelf aangewezen om fit en in beweging te blijven. “Ik moet zeggen dat ik het voetbal wel enorm mis. Zowel het kameraadschap en de lol van de kleedkamer als het spelletje op zich. Ik volg zelf een sportopleiding, de halo in Den Haag, dus sporten doe ik wel genoeg en soms trap ik met een paar vrienden een balletje om bezig te blijven. Al is dat in de verste verte natuurlijk niet hetzelfde als in teamverband trainen.”

Een echte doelstelling had mijn vooraf bij SC Waarde niet hardop uitgesproken, want het is altijd afwachten natuurlijk hoe de samenwerking met een nieuwe trainer én de integratie van enkele nieuwe spelers bevalt. “Dat klopt, maar ook met Jeroen loopt het goed. Het is niet voor niets dat de club al na vier gespeelde duels de overeenkomst heeft verlengd met nog een jaar. Ik hoop ook zelf hier nog stappen te kunnen maken en nog bepalender te worden tijdens wedstrijden. Wat dan de toekomst brengt is voor later. Eerst maar weer eens competitieduels voetballen en in groepsverband gaan trainen. Als dat weer kan en mag, dat gaat een mooi moment zijn voor velen.”

Klik hier voor meer informatie over SC Waarde
Klik hier voor meer artikelen over SC Waarde