KRUININGEN – Op basis van de voorbereiding had de nieuwe trainer Marvin Paauwe niet verwacht met v.v. Kruiningen zo goed uit de startblokken te schieten, maar niettemin baalt hij wel dat het seizoen nu alweer een flinke tijd stilligt. “Het geeft echter wel aan, dat we een goede groep hebben waar de nodige potentie inzit. En dat is ook precies de reden dat ik voor deze stap heb gekozen.”


De Zaterdag 4e Klasse B was op papier een klasse waar een flink aantal ploegen aanspraak zouden kunnen maken op de bovenste plaatsen én de bijbehorende prijzen. Eén daarvan is v.v. Kruiningen, dat zich in het tussenseizoen aardig wist te versterken, terwijl het dus met Paauwe een nieuwe, jonge trainer met ambitie voor de groep zette. “Er is een extra keeper bijgekomen die voor nieuwe en stevige concurrentie heeft gezorgd. Daarnaast is spits  Joel Danielse met mij meegekomen van DwO’15, waarmee we een scorende aanvaller erbij kregen. Ondanks dat hadden we ons een voorzichtige doelstelling gegeven. Want in deze klasse zijn een stuk of zeven ploegen die aanspraak maken om bovenin echt mee te draaien. Wij horen daar in mijn ogen wel bij, maar of we ook echt tot het eind mee kunnen gaan doen dat is afwachten.”

Het is het tweede seizoen dat Kruiningen nu weer actief is in de vierde klasse, maar de ambitie van de club ligt hoger. En die ambitie past ook bij Paauwe. “Jazeker, de club wil binnen twee tot drie jaar weer terug naar de derde klasse en daar wil ik graag onderdeel van zijn. Die uitdaging sprak me aan en ik denk ook wel dat het mogelijk moet zijn met deze selectie. We zullen er in ieder geval alles aan doen om eraan te voldoen.”

Alleen is het nu nog afwachten wat de KNVB gaat besluiten met betrekking tot de competitie. Of er verder wordt gegaan of dat alles weer op nul moet beginnen in een halve competitie. “Realistisch gezien zeg ik het laatste als je pas in januari weer iets in wedstrijd- of groepsverband zou mogen doen. Maar gezien onze goede en ongeslagen start, zelfs ook met nul tegengoals, hoop ik dat we verder gaan. Al is het dan wel zaak om weer direct het goeie gevoel te pakken.”

En juist dat is volgens de ambitieuze trainer juist erg moeilijk, zeker als je een hele tijd zonder echt perspectief hebt moeten trainen. “Zonder twijfel! Want jongens genieten toch het meeste van de positiespelletjes en de partijvormen. En ook als trainer geeft dat het beste beeld hoe je groep ervoor staat. Dat is nu allemaal afwachten, want er is niet een direct doel waarvoor je traint. Nu trainen we wel weer in groepjes van vier en proberen we de boel fit en gemotiveerd te houden. Het belangrijkste blijft ieders gezondheid, al mag er in wedstrijdverband ook wel weer eens een bal gaan rollen. Daar kijkt iedereen echt enorm naar uit.”

Klik hier voor meer informatie over Kruiningen
Klik hier voor meer artikelen over Kruiningen