BROUWERSHAVEN – Hij is momenteel de meest scorende speler van Zeeland. Met acht goals na vier duels is Martijn Dalebout dus tot op heden qua aantal doelpunten Zeeuws Topscorer. De ‘scherpschutter’ van ASV Brouwershaven hoopt er verderop in dit seizoen nog een reeks goals aan toe te kunnen voegen.


“Best grappig inderdaad dat ik nu qua aantal goals al sinds oktober bovenaan sta. En dat zal dus minimaal tot begin volgend kalenderjaar zo blijven, al heb je er natuurlijk niks aan. Maar leuk voor de statistieken is het natuurlijk wel’, zegt de jonge aanvaller van zaterdag-vierdeklasser ASV Brouwershaven.

Dalebout maakte op zijn vijftiende zijn debuut als jeugdspeler. Sinds drie seizoen is hij vast basisspeler in het keurkorps, dat momenteel wordt getraind door Danny Sandhövel. Waar hij voorheen steevast op het middenveld of vanuit de ‘tien-positie’ speelde, daar ziet hij zichzelf pas sinds het begin van dit seizoen terug als diepste aanvaller. “Dat was voor mij even wennen en best een verrassing. Al moet ik zeggen dat het me steeds beter begon af te gaan en ik dus ook mijn goals wel meepikte.”

Van zijn dubbele kwartet aan goals produceerde hij er overigens vier in het treffen met SKNWK dat met maar liefst 0-5 werd gewonnen. “Dat was in meerdere opzichten een historische wedstrijd, want ik maakte er voor het eerst vier in één wedstrijd én het was al achttien jaar geleden dat we in Nieuwerkerk hadden gewonnen. Dus dat is een wedstrijd die zeker in het geheugen zal blijven bij velen en zeker bij mezelf.”

Het was bovendien het laatste duel wat Brouwershaven tot nu toe speelde, tot teleurstelling van Dalebout. “Het is flink vervelend dat we niet kunnen doen wat we het liefste zouden willen en dat is lekker doelgericht trainen en wedstrijden spelen. Het lag wel in de lijn der verwachting dat ze het opnieuw zouden stilleggen, maar als het dan zover is dan valt het toch tegen. Zeker nu het alweer zo lang duurt. Want je merkt dat de scherpte weggaat en iedereen de motivatie een beetje verliest. Het is toch een bepaald ritme wat in je ‘systeem’ zit, dat je nu al een tijdje kwijt bent. Zelf heb ik ook al geregeld de vraag gesteld waar ik het voor doe momenteel. We trainen in kleine groepjes maar dat is niet zaligmakend. Want het spelen van partijtjes op trainingen, het scoren en spelen om te winnen dat mis ik echt het allermeeste. Ik hoop dan ook dat we dit seizoen nog een vervolg kunnen geven, want ik zou er graag nog wel een aantal goaltjes aan willen toevoegen….”

Klik hier voor meer informatie over Brouwershaven
Klik hier voor meer artikelen over Brouwershaven