KRABBENDIJKE – Zelf was ze als speelster actief bij SC Waarde, tot het elftal werd opgeheven. Toen Lisanne Hage daarna bij het bestuur van v.v. Krabbendijke het balletje opgooide om er een jeugdig damesteam te formeren kreeg ze groen licht. Het resultaat was een groep van vijftien enthousiaste dames die nu het tricoloreshirt om de schouders dragen. Een schot in de spreekwoordelijk roos dus.


“Er waren in de jeugd wel al een paar meidenteams actief en er was een dames 30+ elftal, maar voor jonge dames was er binnen de vereniging hier nog niks. Dus meiden moesten óf stoppen of overstappen naar een andere vereniging wilden ze blijven voetballen. Daarop heb ik de stoute schoenen aangetrokken en de vraag bij het bestuur op tafel gelegd. Dat was twee seizoenen geleden. Toen ze zeiden ‘probeer het maar te realiseren, voor ons is het oké’, ben ik meiden gaan benaderen uit omliggende dorpen zoals Rilland en Waarde. Maar ook meiden uit Krabbendijke zelf heb ik toen gevraagd om bij ons team aan te sluiten. Sommigen hadden we al ervaring met voetbal, een aantal totaal niet. Dat maakt het ook wel leuk, want iedereen is bij ons gelijk en we proberen elkaar allemaal te helpen. Tot op heden loopt het erg goed en zien we dat er af en toe nog nieuwe aanwas bijkomt. Bovendien zijn er ook wat meiden uit die MO19 doorgekomen en dat past allemaal prima in de groep.”

Naast haar rol als speelster, heeft ze ook de ‘officiële’ rol van teammanager gekregen die ook als zodanig prijkt bij de teaminformatie op de website. “Dat klopt inderdaad, maar zoveel bijzonders is het niet hoor. Ik voer de opstellingen in de app in, regel wat zaken voor het team maar dat is het ook wel verder. Het technische deel is voor rekening van onze trainer Bram Langedijk en die samenwerking is prima. Er wordt serieus getraind en de dames willen ook allemaal heel graag. Het feit dat het aantal meiden ook in de jeugd nog steeds groeit, dat geeft ook aan dat er hopelijk voor de toekomst nog de nodige aanwas gaat bijkomen. Dat maakt het alleen maar leuker natuurlijk ervoor te zorgen, dat wij het als damesteam goed blijven doen.”

Qua prestaties zit er volgens Hage ook nog steeds een stijgende lijn in, wat ook zichtbaar was in het begin van dit voetbalseizoen. “De competitiewedstrijden in de zesde klasse gingen naar behoren en we doen leuk mee. Veel teams zijn aan elkaar gewaagd en dat is voor iedereen leuker dan wanneer je een ploeg hebt die er overheen walst. Ook zien we dat er, toen het nog mocht tenminste, steeds meer toeschouwers naar ons kwamen kijken. Men waardeert onze inspanningen en dat geeft energie om het uit te bouwen. Want we hebben met de opstart van dit team toch bewezen dat er duidelijk een behoefte lag voor een damesteam. En met de groeiende aantallen meisjes ook bij de jeugd hebben we hopelijk iets neergezet, waardoor er nog voor heel wat jaren meiden en dames actief zullen zijn hier op de club.”

Klik hier voor meer informatie over Krabbendijke
Klik hier voor meer artikelen over Krabbendijke