GRAAUW – Je ziet het bij kleinere clubs wel vaker, dat (selectie)spelers ook een bestuurlijke rol vervullen. Maar dat een selectiespeler ook de post van penningmeester beheert, dat is wellicht toch wel een bijzondere combinatie. Kevin David is basisspeler bij vierdeklasser Graauw en sinds 2018 ook penningmeester. “Voor anderen is het misschien meer bijzonder dan voor mezelf of de club.”


Als voetballer is hij alles bij elkaar al zo’n tien seizoen actief bij de Graauwenaren, met een tussenpose van drie seizoen toen hij terugkeerde naar zijn voormalige club v.v. Koewacht. Een aantal jaar geleden kwam er vanuit het bestuur de vraag bij de leden of er mensen waren die interesse hadden om een bestuursfunctie te bekleden. Want men wilde wat verjongen en enkele bestuursleden stelden zich niet meer herkiesbaar. Daar heb ik toen samen met keeper Martin Mouthaan, aanvoerder Johan Roodhuizen en zijn broer Tim positief op geantwoord. Sindsdien zitten we met vier spelers in het hoofdbestuur. In het begin heb ik een jaar meegedraaid als aspirant met de vertrekkende penningmeester Carlo Saman. Sinds 2018 doe ik het zelfstandig en dat bevalt me prima.”

Het bijzondere is misschien wel dat David, die in het dagelijks leven werkzaam is bij de Gemeente Hulst, geen enkele financiële opleiding of achtergrond had en heeft. “Dat was in het begin wel even pittig, maar ik ben door Carlo goed wegwijs gemaakt. Inmiddels heb ik alles wel aardig onder de knie en lukt het me aardig om op de centjes te passen. We zijn een financieel gezonde vereniging en dat is natuurlijk in deze moeilijke tijden best prettig.”

Want als de inkomsten vanuit de kantine wegvallen, dan valt er zeker bij sportverenigingen ook gelijk een stuk geld weg. Ook bij Graauw was dat natuurlijk merkbaar. “Zeker weten, op financieel vlak waren het voor mij een aantal rustigere maanden, al moesten we wel goed kijken om alles in orde te houden. Maar het was qua financiële handelingen wel wat rustiger, net als op het veld natuurlijk, omdat de competitie stillag. Dat was extra zuur, dat je niet kon doen wat je het liefste doet en dat is toch met je vrienden lekker voetballen en trainen.”

De 31-jarige David is een van de weinige routiniers in het elftal van trainer Eric van Hijfte (die instapte nadat nog voor de start van de competitie en zonder één training te hebben geleid trainer Dimitri Goossen opstapte). Met Graauw beleeft hij een historisch seizoen, want voor het eerst in de historie is de club actief in de vierde klasse van het zondagvoetbal. En op de openingsdag pakte het direct de allereerste punten door de derby met 3 – 0 van SDO’63 te winnen. “Dat was geweldig natuurlijk. Verder maken we ons geen illusies dit seizoen. We proberen ons best te doen en waar het kan de punten te pakken. Het is mooi dat we nu de kans krijgen op dit niveau. Het zal aanpoten worden, maar de mouwen opstropen dat kunnen we hier wel. We zullen zien waar het eindigt. Die eerste overwinning die pakken ze ons in elk geval al niet meer af.”

Klik hier voor meer informatie over VV Graauw
Klik hier voor meer artikelen over VV Graauw