GOES  – Toen een aantal vrienden de overstap maakten van de JO17 bij v.v. Kloetinge naar v.v. Goes bleef Jordy Rouw nog op het Wesselopark, maar vorig seizoen maakte hij alsnog de overstap. Hij ging spelen bij de JO19 in de hoofdklasse en dit seizoen is hij basisspeler bij de zaterdag 1.


“Toen ik nog in de jeugd speelde bij v.v. Kloetinge, dacht ik niet direct dat ik uiteindelijk voor v.v. Goes zou kiezen. Maar vorig jaar kwamen ze weer terug en gaven ze aan met de JO19, waar inmiddels een aantal van mijn vrienden speelden, hoofdklasse gingen spelen. Dat sprak me wel aan, zeker ook omdat de perspectieven bij Kloetinge om in de senioren het eerste elftal te bereiken klein waren. Zo realistisch was ik wel. En ook de zondag 1 hier bij v.v. Goes is natuurlijk een waanzinnig niveau. Dus een aantal tussenstappen maken en mezelf verder ontwikkelen zag ik wel zitten. Dus heb ik alsnog vorig jaar de stap gezet.”

De middenvelder is momenteel basisspeler in het elftal van trainer Pearl Doesburg, waarmee Rouw vorig seizoen ook werkte bij de JO19. “Het bevalt me echt heel goed. Ondanks dat we nog puntloos zijn na vier wedstrijden. De selectie bij de zaterdag is enorm veranderd. Er zijn vanuit de jeugd een hoop jongens doorgekomen, terwijl er ook van andere clubs een aantal nieuwe spelers zijn gekomen. Dan vraagt het tijd om aan elkaar te wennen. Dat gaat steeds beter, al heeft dat nog niet tot punten en overwinningen geleid jammer genoeg.”

De onlangs negentien jaar geworden Rouw heeft er wel vertrouwen in, dat het uiteindelijk goed gaat komen. “Voor een groot deel van de selectie is het de eerste kennismaking met seniorenvoetbal, al zijn we vorig jaar tweede geworden in de hoofdklasse wat toch ook behoorlijk niveau was. Ik probeer zelf steeds beter en sterker te worden om uiteindelijk op een zo hoog mogelijk niveau te kunnen spelen. En waar dat is zal de tijd leren. Ik had vijf jaar geleden ook niet gedacht voor v.v. Goes te spelen, maar voorlopig zit ik hier prima.”

De student bedrijfskunde geeft aan, dat er voorafgaand aan het seizoen niet direct een bepaalde doelstelling is besproken als groep. “Het was vooraf lastig in te schatten, maar wilden gewoon lekker mee proberen te doen. Hoewel dat nog niet direct is gelukt, is de sfeer in de groep nog altijd positief. We trainen nu in groepjes van vier en dan hebben we het onderling wel gehad over het vervolg. Wij hopen allemaal dat de KNVB beslist om na de winterstop alle ploegen weer op nul te laten beginnen. En dan een halve competitie spelen. We staan nu toch al op nul, dus voor ons zou zo’n beslissing alleen maar een ongekende meevaller betekenen.”

Klik hier voor meer informatie over Goes
Klik hier voor meer artikelen over Goes