Glenn Weesepoel (19) is woonachtig in Goes en is speler van SSV’65. Hij verruilt aanstaande transferperiode de club voor V.V. Arnemuiden. Voorheen heeft hij ook nog voor V.V. Kloetinge mogen uitkomen.

Als JO-9 speler heeft hij zijn eerste stappen op de voetbalvelden bij SSV’65 gezet. “Als JO15 speler heb ik de overstap naar Kloetinge gemaakt. Daar heb ik vervolgens de resterende vijf jaar als jeugdspeler in verschillende selectieteams gespeeld, onder andere met mijn goede vriend Jesse Mol. Van origine ben ik een middenvelder, al kan ik ook uit de voeten als centrale verdediger. Dit lopende seizoen kom ik uit voor SSV’65. Komend seizoen maak ik de overstap naar vv Arnemuiden en verwacht ik daar als ambitieuze speler van toegevoegde waarde te kunnen zijn.”

Vader en broer hebben actief gevoetbald en zijn nu beiden al geruime jaren (jeugd)voetbaltrainer. “Ook mijn moeder is erg betrokken bij de voetbal. Het lag dus voor de hand dat ook ik ging voetballen.”

Persoonlijk hoopt hij ondanks zijn geringe ervaring als senior- meteen van toegevoegde waarde te zijn voor Arnemuiden. “Ik kijk ernaar uit onderdeel te kunnen zijn van deze club en mijzelf op breder gebied door te ontwikkelen als voetballer. Wat mij de toekomst verder brengt? We zullen zien, ik leef in het heden, al hoop ik nog een lange tijd op een voor mij passend niveau op het voetbalveld te staan.”

“In mijn Kloetinge-periode heb ik vier seizoenen op divisie-niveau mogen uitkomen. Verschillende hoogtepunten heb ik samen met Jesse mogen beleven. Zowel in de JO17 (seizoen 2015-2016) als met de JO19 (seizoen 2017-2018) ben ik kampioen geworden in de vierde divisie. Vooral dit laatste kampioenschap blijft mij bij. We domineerde de gehele competitie met goed voetbal en hadden een sterke spelersgroep. Dat seizoen heb ik mij de basisselectie op het middenveld in moeten knokken, waardoor de weg naar het kampioenschap een extra betekenis kreeg.”

Dit lopende voetbalseizoen had hij voor het eerst wat tegenslag. “Een hamstringblessure zette mij noodgedwongen langs de lijn. Het seizoen liep mede hierdoor niet zoals ik vooraf voor ogen had. Inmiddels ben ik al geruime tijd hersteld en tracht ik de komende periode weer volledig fit te worden.”

In het seizoen 2018-2019 speelde hij met Kloetinge JO19-1 de halve finale van de beker tegen Dordrecht JO19-1. “Het was leuk te ervaren wat het niveau van een tweede-divisionist met zich meebrengt.”

Voetbal is zijn passie. “Mijn plezier haal ik de basis uit het voetbalspel zelf. Echter, mijn medespelers, het team en de entourage rondom de club zijn voor mij ook factoren die bepalend zijn voor mijn plezier in de sport. Daarom vind ik het ook mooi om samen met Jesse onderdeel te worden van vv Arnemuiden. Vanuit de verhalen die ik heb meegekregen verwacht ik daar zeker mijn draai te gaan vinden.”

Op wedstrijddagen leeft hij dan ook toe naar mijn wedstrijd. “Dit doe ik zo ontspannen mogelijk door vaak een muziekje te draaien. Naarmate de wedstrijd nadert bouw ik bij mijzelf een bepaalde spanning op om scherp het veld op te stappen.”

Op sportgebied is Weesepoel zeer gedreven. “Veel teamsporten vind ik leuk om te doen. Daarnaast ben ik ook een paar keer per week te vinden in de sportschool. Dit schooljaar rond ik mijn fitnessmodule af op CIOS en zou ik eventueel aan de slag kunnen als personal trainer.”

Meer informatie over SSV’65? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Beveland.