BURGH HAAMSTEDE – Ongeslagen en met een gemiddelde van bijna vier goals per wedstrijd van start gaan. Dan kan je zeker spreken van een team in de goeie ‘flow’… Daar zat FC De Westhoek zonder enige twijfel middenin toen het seizoen werd stilgelegd. ‘Enorm zuur voor ons natuurlijk. Ik hoop dat we bij de herstart weer net zo van start zullen gaan’, zegt aanvaller Gijs van Duijvenbode.


De 20-jarige Van Duijvenbode speelde voor de fusie bij in de jeugd van DFS en is inmiddels alweer bezig aan zijn vijfde seizoen bij de eerste selectie van FC De Westhoek. Daar is hij sinds zijn zestiende basisspeler en elk seizoen goed voor een respectabel aantal goals en assists. En dat terwijl hij niet als pure spits wekelijks zijn wedstrijden speelt.

“Dat klopt inderdaad, ik heb in de spits gespeeld, maar ook al diverse keren aan de zijkanten of op ‘tien’. Al denk ik zelf wel dat ik als spits het beste tot mijn recht kom. Het pure afmaken is wel mijn kracht en ik sta ook meestal wel op de goeie plek. Maar het is niet zo, dat ik persé ook moet scoren ofzo want ik geniet net zoveel van een assists. Het draait voor mij puur om de winst en wie dan de goals maakt dat is van minder belang.”

En goals die maakt FC De Westhoek met grote regelmaat van de klok. Want naast een goeie voorbereiding kende het team van trainer Henk Schouten ook een vlammende start in de 4e Klasse B van het zaterdagvoetbal. Niet geheel onverwacht overigens voor Van Duijvenbode. “Zeker niet, want we hebben gewoon een heel grote en ook goede selectie. De concurrentie is groot en dat zorgt ervoor dat iedereen ook scherp traint, de trainingsopkomst hoog is én iedereen zichzelf altijd volledig geeft. Want iedereen wil spelen dus de plekken in het elftal zijn duur. Het zegt ook veel, dat iedereen in de voetballoze periode voor zichzelf heeft doorgetraind. De drive om te presteren is groot en dat is natuurlijk alleen maar mooi.”

Het is alleen afwachten, wat alle inspanningen waard zijn gebleken als straks het licht hopelijk weer op groen zal gaan. “Dan moeten we zorgen dat we er opnieuw direct bijzitten. Want we hebben als selectie de doelstelling uitgesproken dat we in de top-drie willen finishen. Dat gaat misschien niet eenvoudig zijn, want een goede start is nog geen goede finish. In die tussentijd kan er van alles nog gebeuren. Maar als iedereen doet wat hij in zich heeft, dan denk ik dat we heel dichtbij moeten kunnen komen.”

Klik hier voor meer informatie over FC De Westhoek
Klik hier voor meer artikelen over FC De Westhoek