ARNEMUIDEN – Hij leverde een huzarenstukje af door in zijn tweede seizoen met v.v. De Meeuwen kampioen te worden in de tweede klasse. Alleen had Daan Eikenhout niet het vereiste diploma om actief te zijn in de eerste klasse en besloot daarom na drie seizoenen te vertrekken. Daarna volgde een kort avontuur bij v.v. Terneuzen, waar hij zelf opstapte, en een interim-klus bij Derde Divisionist v.v. GOES. Dit seizoen is hij begonnen aan zijn nieuwe uitdaging bij v.v. Arnemuiden.

banner_koningsport_small_VJ
En daar heb ik erg veel zin in. Tot op heden zijn de eerste indrukken goed. We hebben er in de zomerperiode enkele nieuwe spelers bijgekregen. Het zorgt ervoor dat ik als trainer een ruime keuze heb en zowel over jonge talentvolle spelers als ervaring kan beschikken. Op het niveau waarop we voetballen én voor het voetbal wat ik wil spelen is dat wel een voordeel.”

Zo kwam onder meer doelman Lorenzo Hoekman over van v.v. GOES, waar hij tweede keeper was. Verder maakten ook Martijn de Goffau, Jesse Mol en Tijmen Bot de overstap van Kloetinge. Glenn Weesepoel (SSV’65) en Souliman Abali (Goes zaterdag) kozen eveneens voor het geelrood van Arnemuiden, waar ook enkele jongens uit de JO19 bij de selectie zijn gevoegd. En ook de voormalige goalie Joan van Belzen, die stopte bij het eerste elftal, traint nog wel regelmatig mee met de selectie en de keepers. “En hij is bereid om dat geregeld te blijven doen en zijn ervaring te delen met de huidige keepers. Het is natuurlijk mooi dat iemand met zo’n staat van dienst voor de club behouden blijft en het zegt daarnaast ook veel over deze vereniging. Een echte dorpsclub met heel fanatieke en ook kritische supporters. Hopelijk komen ze ook dit seizoen weer om ons te ondersteunen in thuis- en uitwedstrijden.”

Het is voor de oefenmeester die in het verleden ook nog actief was bij Zeelandia/Middelburg overigens wel een verademing, dat hij weer op een enigszins normale manier met zijn nieuwe klus aan de Pereboomweie kan beginnen. Want die trainingen op anderhalve meter, dat vond ik helemaal niks. Dat was in feite één hele lange warming-up. En mensen die mij kennen, die weten dat ik niets heb als trainer met een warming-up. Spelers die dat willen, die mogen dat doen maar moeten dat we eerder naar het veld gaan. Als ik op het veld stap wil ik direct beginnen meten positiespel of een pass- en trapvorm op maximale intensiteit. Je hebt als trainer in het amateurvoetbal maar beperkte tijd om met spelers op het veld te staan en toe te werken naar de wedstrijd. Die wil ik optimaal benutten. Dat heb ik overal gedaan en dus ook hier bij Arnemuiden.”

De Walcherse oefenmeester geniet van de trainingen en zijn voetbalvisie over te brengen op een spelersgroep. Al was het in de voorbereiding wel goed letten op de belasting en belastbaarheid. “In oefenwedstrijden zoveel mogelijk spelers laten voetballen. Dat was ook nodig, want sommigen waren na een halve wedstrijd gesloopt. Zo’n lange tijd stilliggen is funest. Want je kunt wel lopen of fietsen, maar dat is toch anders dan op een voetbalveld inspanning leveren. Maar deze groep is fanatiek en daar houd ik wel van, dat past ook wel bij mijn voetbalbeleving. Ik zie het avontuur hier dan ook met vertrouwen tegemoet. Als we in het linkerrijtje eindigen, dan hebben we het goed gedaan.”

Klik hier voor meer informatie over VV Arnemuiden
Klik hier voor meer artikelen over VV Arnemuiden