NIEUWDORP – Ze is alweer twaalf jaar actief als speelster bij de dames van SV Nieuwdorp. Sinds haar opleiding fysiotherapeute wilde ze graag wat extra ervaring opdoen en werd zodoende ook verzorgster bij haar team en uiteindelijk ook bij de herenselectie. Rollen die ze tot op heden nog altijd vervult en die zorgt voor goed met voetbal gevulde dagen.


“Heerlijk vind ik dat. Ik vind het een geweldige sport en dus doet ik het graag. Bovendien ben ik werkzaam inmiddels als fysiotherapeute en in die hoedanigheid veel met het lichaam, fitheid en blessures bezig. Al die zaken zijn nu zeker in deze tijd van corona enorm belangrijk. Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om goed voor je eigen lichaam te zorgen en in beweging te blijven. Dat doe ik zelf veelvuldig en dat is ook het advies dat ik iedereen op de club meegeef. Zowel binnen mijn eigen elftal als bij de heren die bij me langskomen op de club.”

Wekelijks tot dagelijks krijgt ze appjes en telefoontjes van mensen op de vereniging die met vragen zitten of tips & trucs willen weten. “Ze willen weten wat ze zoal kunnen doen qua oefeningen of wat er aan bepaalde klachten gedaan kan worden. Wat haar opvalt is, dat mannen vaker veel meer moeite hebben om te trainen zonder dat ze een echt doel hebben om te gaan trainen. “Die moeten écht een reden hebben om te trainen bijvoorbeeld in de vorm van een wedstrijd. Dames vinden het vooral gezellig om bij elkaar te komen en hebben dan toch minder moeite met de huidige beperkingen bemerk ik.”

Waar haar weken normaal gezien bomvol zitten met trainingen en verzorgingsmomenten bij SV Nieuwdorp, in totaal vijf van de zeven weekdagen, ging ze op een gegeven naar niks doen. “Dat was echt verschrikkelijk. Ik moet zelf wel bezig zijn, dus heb wel in die periode voor mezelf getraind want dat kon natuurlijk wel. Ik ben wel blij, dat er nu weer getraind kan worden, zij het dan in groepjes van vier. Tijdens die trainingen neem ik zowel bij de damestraining als bij het eerste elftal ook een onderdeel met kracht- en coördinatieoefeningen voor mijn rekening.”

Bij de dames heeft ze het als speelster overigens enorm goed naar haar zin. Er is sinds de samenwerking met v.v. Patrijzen een grote groep van ruim veertig meiden en dames die met veel plezier samen trainen en voetballen. “Dat doen we sinds een aantal seizoenen en loopt geweldig. Er is voldoende aanwas en kunnen hopelijk nog heel wat jaren op deze manier samenwerken.”

Klik hier voor meer informatie over SV Nieuwdorp
Klik hier voor meer artikelen over SV Nieuwdorp