zeeland-krabbendijke-beveland

Krabbendijke heeft de degradatie van vorig seizoen amper kunnen verwerken of is opnieuw verwikkeld in een strijd tegen de onderste plekken. De hoop om direct mee te kunnen doen voor de bovenste plaatsen in de derde klasse kan in ieder geval de prullenbak in.

Rik Butijn kwam over van Waarde en moet realistisch zijn. “Het vertrouwen in een ommekeer is er, maar die moet wel snel komen. Je moet reëel zijn dat het lastig gaat worden.”
De 22-jarige Butijn speelde de afgelopen twee seizoenen met Waarde in de vierde klasse, kreeg een belletje van Krabbendijke en wilde de uitdaging in de tweede klasse graag aangaan. Uiteindelijk degradeerde zijn nieuwe ploeg naar de derde klasse, en die degradatie speelt de ploeg nog steeds parten, denkt hij. “Er is weinig vertrouwen, dan zit ook alles tegen. Op trainingen is het niveau soms echt heel hoog, maar tijdens de wedstrijden komt het er niet uit. We missen het lef om het te laten zien.”

Vechtvoetbal
Voorlopig staat de formatie van Nels Rijvers op de twaalfde positie, een plek die aan het eind van het seizoen nacompetitie voor degradatie betekent. Dat Butijn deel uit zou maken van Krabbendijke, had hij een jaar geleden eigenlijk zelf ook niet verwacht. “Na de C’tjes vertrok ik bij Waarde en ging ik bij Kapelle spelen. Daar speelde ik een jaartje in het eerste om vervolgens weer bij Waarde terug te keren, ik had eigenlijk verwacht de rest van mijn leven daar te spelen.” Dat gebeurde niet en dus is het nu knokken voor lijfsbehoud, in de afgelopen periode werden een aantal gesprekken gevoerd. “De situatie is lastig te verklaren. We hebben gesproken met de spelersgroep en de voorzitter, maar we zitten een beetje in een vicieuze cirkel. Als je veel verliest, gaat het vertrouwen ook omlaag natuurlijk.” De back maakt zich logischerwijs dan ook zorgen. “We moeten het eigenlijk van het voetballen hebben, maar nu moeten we vechtvoetbal spelen om toch punten binnen te halen.” Hij is daar zelf wel voor gemaakt, vertelt hij. “Ik moet het veel meer van het werken hebben, maar anderen missen dat wel een beetje.”

Team
Nu staat hij dus op de backpositie, voorheen was hij middenvelder, maar dit jaar stond hij ook al op ‘10’ of als linksbuiten opgesteld. Dat hij op meerdere posities inzetbaar is, ervaart hij af en toe wel eens als een nadeel. “Ik kan mij nooit richten op één positie, dat is wel eens lastig.” De basis blijft voor hem in ieder geval altijd hetzelfde. “Hard werken! Vorig jaar scoorde ik ook nog wel wat goals bij Waarde, nu een stuk minder. Ik ben gewoon één van de velen van het team, dat is prima.” Dat team is voor hem wel heel belangrijk en volgens hem ook de enige manier om de huidige situatie om te draaien. “Je moet het geloof in een ommekeer houden, maar dan moeten we het wel als team doen. Alleen als iedereen er voor gaat, kan het lukken. Maar het moet wel snel gebeuren.” Ondanks de tegenvallende resultaten heeft de schilder van beroep geen spijt van zijn overstap. “Het bevalt heel goed, we hebben een jong en gezellig team. De club is ook hartstikke leuk.” Aan een nieuwe degradatie wil hij eigenlijk liever niet denken, maar als hij eerlijk moet zijn vreest hij voor nacompetitie. “Een nieuwe degradatie moet je echt niet willen. Een grote club als Krabbendijke hoort een stabiele derdeklasser te zijn, hopelijk kunnen we daar voor zorgen de komende maanden!”

Meer informatie over Krabbendijke? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Beveland.