zeeland-vc-vlissingen-kevin-hollander-jvoz

Met zijn UEFA A-diploma op zak zal Kevin Hollander het vast rustiger hebben. Niet meer stad en land afreizen voor de trainerscursus, meer thuis zijn.. Die gedachte valt echter vies tegen. De hoofdtrainer van Vlissingen en JVOZ JO17 maakt immers nog steeds lange dagen.

De gedeelde Google Agenda met zijn vriendin is voor het gezin Hollander een welkome uitvinding. Alle trainingen, wedstrijden en de zogenaamde POP-gesprekken met spelers zijn erin verwerkt. En wanneer de JVOZ-trainingen rond 15.00 uur aanvangen heeft de Vlissinger er óók al een hele werkdag opzitten. In Hoogerheide werkt hij bij de Koninklijke Marechaussee. ,,Daar heb ik kunnen regelen dat ik om 14.00 uur stop. De wekker gaat wel al om 5.15 uur, en om 6.30 uur start ik.” En de mening van zijn vriendin? ,,Ze heeft helemaal niks met voetbal, al toont ze wel interesse. Het is juist wel lekker dat het thuis niet om voetbal draait.”

UITWEDSTRIJD
Wanneer de training bij JVOZ rond 16.30 uur klaar is haast Hollander zich naar huis, om vervolgens om 18.30 uur weer bij zondag-eersteklasser VC Vlissingen op het veld te staan. ,,Je hebt daarna wel nog iets aan je avond. Op maandag-en woensdagavond ben ik vrij, maar vaak staat dat ook nog in het teken van analyseren. Maar als we een uitwedstrijd hebben gespeeld probeer ik de beelden van cameraman Renz Bömer al meteen in de bus terug te kijken. Van m’n hobby een deel van mijn beroep gemaakt? Dat kun je zeker zo stellen”

ONDERSCHAT
Met JVOZ traint Hollander vier keer per week, met Vlissingen drie. Ook de beide weekenddagen zijn door de wedstrijden bezet. ,,Van te voren heb ik het misschien iets onderschat. Je bent met bijna veertig gasten bezig die ook allemaal hun privé-dingen hebben. Je wil ze allemaal evenveel aandacht geven, en met name bij JVOZ probeer je een luisterend oor te zijn. Dat kost gewoon heel veel energie en tijd. Vorig jaar was ik trainer bij Walcheren en liep ik ook stage bij Goes. Maar dan draag je toch minder verantwoordelijkheid met je mee.”

WALCHEREN
Hollander maakte deze zomer als hoofdtrainer de overstap van Walcheren naar buurman te Vlissingen. Samen met zijn assistent Renaldo Jacobs (al vrienden vanaf de F’jes) hoopte hij afscheid te nemen met een kampioenschap, maar na een goede seizoenstart was er vervolgens een gedwongen vertrek. In de fi nale van de nacompetitie tegen Zaamslag was hij echter wel als toeschouwer van de partij. ,,Ik was blij voor die jongens dat ze alsnog promoveerden, maar het vertrek heeft me wel pijn gedaan.”

RISICOVOL
Was de start bij Walcheren vorig jaar goed, daar ging het bij Vlissingen niet meteen van een leien dakje. ,,In de competitie leek er een andere druk te zijn, waren spelers banger om fouten te maken. Sommige ballen werden dan niet ingespeeld, maar ik hou van verzorgd en risicovol voetbal. Niet te snel die lange bal hanteren, maar een bal van ‘net wel net niet’ mogen ze van mij best geven.

Foto: Frans van Pagee

Wil je meer informatie over de club VC Vlissingen? Klik hier.
Lees hier ook ‘Doelman van VC Vlissingen: de missie van Karim Ben Sellam’