Zeeland-Heesters-VV-Borssele

In het seizoen 2013/2014 kwam VV Borssele voor het laatst uit in de standaardklasse van het zaterdagvoetbal. Dat de Zuid-Bevelandse club in de volgende jaren terug zal keren, is volgens allrounder Mike Heesters niet realistisch. “We hebben momenteel slechts één team en twintig spelende leden.”

De inmiddels 29-jarige Heesters kwam in 2009 bij VV Borssele terecht en is inmiddels niet meer weg te denken bij de club. “Ik ben via mijn vrouw bij de club beland en begon toen in het tweede elftal. Doordat er steeds meer jongens stopten, ben ik in het eerste elftal terecht gekomen.”

Heesters werd steeds meer een clubman. “Bij VV Borssele ben ik door de jaren heen van alles gaan doen. Al meerdere jaren zoek ik, hoe moeilijk het soms ook is, naar bedrijven die een sponsoringsovereenkomst aan willen gaan. We doen dit dan in de vorm van reclameborden die langs het veld komen te hangen tegen een jaarlijkse vergoeding. Daarnaast ben ik samen met Andres de Visser en een paar andere leden erg betrokken op het gebied van activiteiten. Zo beheer ik de website en help ik daar waar nodig altijd mee.

Inmiddels is de club een belangrijk onderdeel van zijn leven geworden. “Voor mij is VV Borssele vooral belangrijk op het gebied van sociale contacten. Ik werk thuis en ik kijk dan ook altijd weer uit naar trainingen en wedstrijden. Zo kom ik onder de mensen en zie ik op een vaste basis dus ook andere dingen dan alleen mijn huis. Daarnaast kan ik bij de club werken aan mijn conditie. Door het zittende werk heb ik weinig dagelijkse beweging.

Ondanks de afname van het ledenaantal in de afgelopen jaren is de sfeer uitermate goed. “Meerdere keren per jaar proberen we met het team leuke dingen te doen. De ene keer in de kantine met een spelavond, dan weer bij de bowlingbaan en uiteraard ook één of twee keer per jaar met de bus naar een voetbalwedstrijd toe.”

 

Bron: VV Borssele