zeeland-Hansweertse-boys-tom-koelen

Dat er bij Hansweertse Boys iets moest veranderen en het zo niet langer kon, zal voor weinig mensen een verrassing zijn.

De club stond vorig seizoen stijf onderaan, raakte betrokken bij een vechtpartij waardoor het punten in mindering kreeg en besloot zelfs om uit de competitie te stappen. Met Tom Koelen als nieuwe trainer en een groep die graag wil, is dit jaar een nieuwe weg ingeslagen.

Na een seizoen als vorig jaar, beseft ook de 39-jarige Koelen dat hij voor een uitdaging staat bij Hansweertse Boys. Toch merkt hij in de eerste weken al veel vooruitgang. “Ik hoor veel positieve geluiden uit de spelersgroep. Ze hebben meer plezier en al meer gevoetbald dan vorig jaar. Het zal met ´ups-and-downs´ gaan, maar het bevalt goed.” De manier van spelen is iets waar Koelen druk mee bezig is, dat gaat gepaard met vallen en opstaan, maar levert hier en daar ook al complimenten op. “We proberen te voetballen van achteruit. In de voorbereiding kreeg ik van de tegenstander te horen dat het wel goed gaat komen met ons dit seizoen. Het gaat de goede kant op.”

POSITIEVE SFEER
Om een herhaling van de incidenten van afgelopen seizoen te voorkomen, zit hij kort op de groep en ook het bestuur heeft afspraken gemaakt die moeten zorgen voor verbetering. “Het bestuur wil vooral dat het gezellig is en dat er geen gezeur is, we moeten iets voor elkaar over hebben.” Fanatiek als Koelen is, kijkt hij iets verder dan dat. “Er zit veel meer in deze groep. We kunnen best in het linkerrijtje eindigen.” Als oud-speler van Hansweertse Boys, hij speelde er zelf namelijk negen seizoen, kent Koelen de club goed. Hij heeft dan ook in de afgelopen jaren gezien dat de club het moeilijk had, veel trainerswissels kende, maar nu op de weg terug lijkt te zijn. “Het kost tijd, maar er hangt weer een positieve sfeer. Ik hoop hier zelf langer dan één seizoen te werken, dan kunnen we aan iets bouwen.”

Aan de inzet van Koelen zal het in ieder geval niet liggen en ook zijn ambities steekt hij niet onder stoelen of banken. “Ik ben altijd voorbereid en fanatiek. In de toekomst wil ik mijn TC2 halen en als de mogelijkheid zich voordoet zou ik graag bij een hoger spelende club trainer zijn. Hoe hoger je traint, hoe aantrekkelijker het is. Meer publiek, meer sfeer en mooiere accommodaties.” Maar voordat dat zo ver is, wil hij eerst bij Hansweertse Boys iets neerzetten. “Recreatief voetbal is niks voor mij, het moet om de knikkers gaan!”

Voor meer informatie over de club klik hier: Hansweertse Boys