De nieuwe SKNWNK-trainer Ralph Zegers zag wel potentie in hem. En dus hevelde de Zeeuws-Vlaming – tegenwoordig woonachtig in Middelburg – de negentienjarige Karl Hanse definitief over naar de eerste selectie van de zaterdag-vierdeklasser. Daar is hij dit seizoen niet meer weg te denken.

‘Krijgen we wéér zo’n seizoen’, dacht Hanse na de eerste bekerwedstrijd van deze jaargang. Want destijds speelde hij mee met het tweede elftal van de club uit Nieuwerkerk. Hanse overtuigde vervolgens op het trainingsveld. ,,Het eerste en tweede elftal trainen vaak samen. Ik had altijd de ambitie om bij het eerste te komen, maar had niet verwacht dat het dit seizoen al zou gaan gebeuren. In een tweede elftal spelen is toch minder spectaculair”, zo vertelt de student Mediavormgeving. Een opleiding die hij volgt in Roosendaal.

DOELPUNTJES
Hanse, die wordt uitgespeeld op de flanken van SKNWK en het naar eigen zeggen moet hebben van zijn snelheid en werklust, begon als invaller. Na die invalbeurt is hij echter niet meer weg te denken uit de basis. ,,Ik heb nu een paar assists achter m’n naam staan, maar het eerste doelpuntje moet nog vallen.”

In de eerste competitiehelft vielen er sowieso te weinig doelpuntjes voor middenmoter SKNWK. ,,Dat was wat matig, maar we kwamen wél goed uit de winterstop. We spelen meer als team. Deze trainer staat ook boven de groep en hanteert wat meer regeltjes dan dat we gewend waren. Dat is alleen maar goed voor deze ploeg. Er wordt ook wat minder makkelijk afgezegd dan de voorgaande jaren.”

OOM
Hanse geniet bij het eerste en ziet zichzelf ook groeien als voetballer. ,,Van een Remco van den Berge steek ik veel op qua techniek, en Robert Uijl speelt op dezelfde positie als mij. Daar kijk ik goed naar.” En iemand die dan weer goed kijkt naar Hanse, dat is zijn oom. ,,Hij gaat al jarenlang mee naar vrijwel iedere wedstrijd. Dat in tegenstelling tot mijn vader, die af en toe eens komt kijken voor de gezelligheid.”