zeeland-jeroen-van-den-broeke-fc-axel

AXEL – Een turbulent en tegenvallend jaar, zo laat 2019 zich nog het beste typeren voor FC Axel. De ambitieuze tweedeklasser zag zich ternauwernood het vege lijf redden, de hoofdtrainer vertrok evenals een achttal basisspelers. Met Jeroen van den Broeke als opvolger van Cees Houtepen is FC Axel begonnen met een andere doelstelling in de tweede klasse E.

“Als er zoveel basisspelers vertrekken in de zomerperiode en eigenlijk sportief gezien het geloof totaal uit de groep was, dan kan het niet anders dan dat je heel realistisch je doelstellingen moet bijstellen. Handhaven is dit seizoen het voornaamste doel. We hebben voor de ervaren basiskrachten die zijn weggegaan vooral jongere spelers uit het tweede elftal én spelers uit eigen jeugd daarvoor aan de selectie toegevoegd. En ook zijn enkele ervaren jongens zoals Maik de Wolff en recent nog Marco Plasschaert teruggekeerd in het elftal. Dat is wel een positieve ontwikkeling, want je ziet toch dat een elftal niet zonder ervaring kan. Daarin is vooral het zoeken naar een goede balans erg belangrijk.”

Van den Broeke was eerder assistent bij Terneuzense Boys en anderhalf seizoen hoofdtrainer bij RIA W. Daar wist hij met zijn ploeg degradatie uit de vierde klasse op de laatste speeldag af te wenden. Nu staat hij aan het roer bij FC Axel, een club vol ambitie die nu in de ogen van de hoofdtrainer stilaan weer in een rustiger vaarwater terecht komt. “Ze maakten een bizar en sportief rampzalig seizoen mee en dan werkt dat door in alle geledingen binnen de club. Nu zie je dat men een omslag heeft gemaakt en dat werkt positief. De groep doet alles wat in hun macht ligt om zo goed mogelijk te presteren. En dat gaat met vallen en opstaan. Maar dat is verklaarbaar met zoveel jonge spelers.”

Vooralsnog zien Van den Broeke en assistent-trainer Kieran O’Shea zichzelf terug in de onderste regionen en wacht het nog op de broodnodige overwinning. “We hebben nu enkele keren gelijk gespeeld, ook tegen nummer twee Oostkapelle/ Domburg. Toen speelden we goed voetbal. Maar om de boel echt die boost te geven, dan zou het lekker zijn om een overwinning te pakken. Die kans moet je dan vooral pakken tegen concurrenten zoals Walcheren, waar we echter gelijk tegen speelden. Dit soort wedstrijden moeten we dan over de streep trekken, wat helaas nog niet gebeurde. Toch heb ik er vertrouwen in, dat we het uiteindelijk zullen redden. We moeten gewoon keihard blijven werken met elkaar en de juiste mentaliteit tonen. Als we dat doen en ons handhaven, dan hebben we het uitstekend gedaan.”

Wil je meer informatie over de club FC Axel? Klik hier.
Lees hier ook ‘Piet de Vries en Niek de Meijer genieten van hun rol bij FC Axel 2’