beverland-ssv-65-graham-holmes

Het overlijden van zijn vader betekende voor Graham Holmes (35) het einde van zijn Colijnsplaatse Boys-tijdperk. Samen met zijn maat Raymond Rovers verruilde hij ‘Colijnsplaat 1’ afgelopen zomer namelijk voor een lager elftal bij SSV’65.

Van zijn vijfde tot zijn vierendertigste kwam Graham Holmes bijna onafgebroken uit voor Colijnsplaatse Boys. Niet gek ook als je vader er enige tijd voorzitter is geweest. ,,Voorzitter, maar ook supporter”, haast Holmes zich uit te laten over zijn vader David Holmes. Vlak voor het einde van vorig seizoen overleed hij. ,,Voor mij was dat ook het moment om afscheid te nemen van de club. Ik woon al zes jaar in Goes, maar toch is het best een lulligetiming. Met vijf spelers namen we tegelijkertijd afscheid van het eerste, en voor een kleine club is dat en groot gemis. Toch verwacht ik wel dat ze een leuk seizoen gaan draaien, ondanks dat ze een heel jong elftal hebben. Het zijn echt positieve gasten.”

Holmes, eigenaar van Holmes Elektro Partner uit Goes, speelde na zijn debuut op vijftienjarige leeftijd ook twee jaar voor het vlaggenschip van SSV’65. Dat was een kleine vijf jaar geleden onder Marco Groeneveld. ,,Ik speelde twee seizoenen in de tweede klasse; voor mij als simpele back mijn leukste tijd als voetballer. Door de goede voetballers rond mij heen ging ook mijn eigen niveau omhoog. En daarnaast wordt er vaak gezegd dat SSV geen gezellige club is. Nou, ik kan dus beamen dat dit wel zo is. Dat stempel is echt niet terecht.”

Bij de Goese club zou Holmes deze jaargang terechtkomen in het derde elftal. Samen met onder anderen Michel de Groote, die vorig seizoen na jarenlang trouwe dienst afscheid nam bij het eerste. ,,Het zag er allemaal rooskleurig uit, ware het niet dat we bij de eerste training hoorden dat het tweede elftal nauwelijks spelers had. Wij zijn als derde daardoor een tweede elftal geworden. Niet ideaal, dat we nu uitkomen in de reserve tweede klasse. Maar goed, in het gunstigste geval krijgen we er zeven terug van het eerste. Zonder blessures wil ik best nog even doorgaan.”