In de derde klasse zaterdag kan GPC Vlissingen terugkijken op een geslaagd seizoen. Vooraf werd de Walcherse formatie getipt als degradatiekandidaat, maar de ploeg van Jack Wijnands kwam geen enkel moment in de problemen en eindigde op de negende plaats. Volgens sterkhouder Robin de Pagter een bijzondere prestatie. “Het is ontzettend knap wat wij hebben gepresteerd.”

De inmiddels 32-jarige doelpuntenmachine had er vooraf zelf ook weinig vertrouwen in. “In het begin van dit seizoen had ik er een zwaar hoofd in, maar in deze klasse kom je een heel eind als het intern goed zit. Dan hoef je voetbaltechnisch niet eens top te zijn. Ik denk dat onze trainer, Jack Wijnands, hier een belangrijk aandeel in heeft gehad.” De grote kracht van dit GPC is volgens de Pagter heel duidelijk. “We hebben dit seizoen als een collectief gespeeld. Dit begon al op de trainingen. Waar we het seizoen daarvoor soms met vijf spelers aan het trainen waren, was het dit seizoen volle bak. We hebben het gehele seizoen met minimaal veertien spelers getraind. Daarnaast zijn we een hecht vriendenteam.”

In dat vriendenteam zijn er volgens de Pagter een aantal spelers die er bovenuit steken. “We hebben een goede keeper met Max Leijer. In de verdediging is Jordy van Heese, voorheen speler van het tweede, ontzettend nuttig geweest door zijn verdedigende rol binnen het team. Daarnaast kwam Sven Ronde terug in de eerste selectie. Sven was heel belangrijk met zijn ervaring en goede mentaliteit. Voorin hadden we met Joep Geijs iemand die elke wedstrijd op de brommer zat.”

Ondanks een keurige negende plaats kan het volgens de ervaren aanvaller nog beter. “Voetbaltechnisch kan het stukken beter. Er zat dit seizoen eigenlijk geen voetbal in en het was alleen strijden. Ik kan mij voorstellen dat ons voetbal niet echt aantrekkelijk was voor het publiek. Dat had vooral te maken met het feit dat er een aantal jongens uit een lager team opeens in het eerste moesten spelen. Voor deze spelers was het vooral wennen aan het niveau.”

De sterke aanvaller, die in het verleden onder meer ook voor Kloetinge, Terneuzen en Zeelandia Middelburg uitkwam, kan nu al terug kijken op een mooie loopbaan. Zijn meest succesvolle periode als voetballer was echter zijn tijd bij GOES. “Mijn eerste seizoen bij GPC was geweldig. Ik was achttien jaar, werd topscorer van Zeeland en we werden kampioen in de tweede klasse. Mijn mooiste periode is echter bij vv GOES geweest. We promoveerden van de derde klasse zondag naar de hoofdklasse en handhaafden ons. Toen hadden we een geweldig team met Reguillo Vandepitte, Gert Jan van Leiden, Kyle Doeburg, Yves Nyemb, Lunven Vermeer en noem maar op. Daarnaast werden we getraind door Gérard de Nooijer, die natuurlijk ook wel verstand van het spelletje heeft.”

De Pagter heeft er nu vijftien seizoenen opzitten als seniorenvoetballer en denkt stiekem al aan zijn toekomst na de voetbal. “Mijn idee is om er nog één seizoen aan vast te plakken, om het seizoen daarop een vriendenteam op te richten. Ik ben zelf ook in het bezit van het UEFA C-diploma en wil mij in de loop der jaren verder ontwikkelen om uiteindelijk het trainersvak in te stappen.”