Als hoofdsponsor levert Gert-Jan Clement met Albert Heijn Kamperland een belangrijke bijdrage aan VV Bevelanders, maar daar blijft het niet bij. Het vierde elftal krijgt namelijk extra sturing van de supermarktondernemer.

 

Hij groeide op in Kamperland en speelde tot zijn latere tienerjaren bij Bevelanders, maar door zijn werk in de supermarktbranche verdween het voetbal wat naar het tweede plan. Om toch nog aan redelijk wat speelminuten te komen verkaste Clement (op de foto linksonder) als voetballer naar Wissenkerke, waar hij het laatste jaar van de club meemaakte. Clement: ,,Met het team – dat nu al zo’n tien jaar bij elkaar is – wilde ik eigenlijk terug overstappen naar Bevelanders, maar dat lag toch wat gevoelig. Toen zijn we in Kortgene gaan voetballen. Waren we de voorbeelden voor de JVOZ-spelers (de club was toen nog actief in Kortgene). Nee, gekkigheid natuurlijk.”

Na een aantal jaren in Kortgene te hebben gespeeld was vorig seizoen dan toch het moment daar: Gert-Jan Clement stapte met zijn team over naar Bevelanders. ,,We zijn het vierde geworden en in dat team speel ik zelf ook nog. En daarnaast ben ik leider van dat team. Op donderdagavond regel ik dan de spelers voor het derde en vierde elftal.”
De wedstrijddag begint en eindigt Clement in zijn supermarkt, om tussendoor grotendeels op de club te zijn. ,,Op zaterdagochtend werk ik gewoon, maar daarna ga ik naar de club. Naast onze eigen wedstrijd volg ik ook de prestaties van de dames, want in dat elftal voetbalt nog één van m’n dochters. Met de derde helft heb ik niet zo veel – ik drink geen alcohol – dus na een paar frisjes ga ik nog even naar de zaak. De puntjes op de i zetten, en dan is het echt weekend.”

Bij Bevelanders – waar Clement nu zo’n drie jaar hoofdsponsor is – loopt zowat zijn hele familie rond. ,,En dan weten ze je natuurlijk snel te vinden voor sponsoring. Ik vind het voor een supermarkt ook belangrijk om tussen de mensen te staan, dus dat doen we graag.”

Meer informatie over Bevelanders? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Beveland.