VOGELWAARDE – Het jaar 2020 had voor voetbalvereniging Vogelwaarde een extra feestelijk tintje moeten krijgen. De club bestaat immers 75 jaar, maar vanwege de coronacrisis zijn alle festiviteiten afgeblazen en verplaatst naar het Hemelvaartweekend in mei 2021. “Er jammer natuurlijk,  maar de gezondheid en veiligheid van mensen gaat boven alles. Dus hebben als club besloten om het ook niet een ‘beetje’ te vieren, maar alles te cancelen en verplaatsen”, zegt voorzitter Harold de Rijk.


De Rijk is één van de vele leden van de jubileumcommissie, die alles al tot in detail hadden geregeld om dit jaar groots uit te pakken. “We hebben het gehele programma wat we zouden organiseren nu doorgeschoven naar 2021. Gelukkig was iedereen ook bereid om hun medewerking daaraan te verlenen. De sponsoring was volledig rond en ook voor onze loterij hadden we al 5000 loten verkocht. Dat is overigens het enige van alle activiteiten die we wél hebben laten doorgaan en de prijswinnaars zijn daarvan ook al allemaal bekend. Maar verder vieren we nu ons jubileumfeest met een flink aantal activiteiten voor alle leden en oud-leden volgend jaar. Althans, daar gaan we vooralsnog nu van uit en hopelijk kan het dan wel doorgang vinden.”

De jubileumcommissie, waarin naast De Rijk ook enkele bestuursleden, betrokken leden, mensen uit de jeugdafdeling én vanuit de dames zitten, die hebben een gevarieerd programma samengesteld, waarbij alle leden aan bod komen. En met Oud-Feyenoord hebben ze bij Vogelwaarde toch ook weer een leuke tegenstander weten te strikken om er een wedstrijd tegen het eerste elftal te spelen. “Dat is altijd een publiekstrekker. Bij vorige jubileumvieringen hebben we onder andere Feyenoord, NAC Breda en Lucky Ajax hier gehad. En nu komt dus Oud-Feyenoord op ons jubileumfeest.”

Op Hemelvaartsdag (donderdag 13 mei) vindt traditioneel het 7 vs 7 wijken- en vriendentoernooi plaats, waaraan jaarlijks veel (carnavals)verenigingen, wijken, families en vriendengroepen deelnemen. Een dag later (vrijdag 14 mei) wordt het wordt het één grote reünie. De seniorenteams (heren) nemen het die avond tijdens een gezellig recreatief toernooi op tegen teams met oud-spelers van VV Vogelwaarde.

Zaterdag 15 mei vindt de Jubileumreceptie plaats en wordt eveneens de derby van de voormalige gemeente Hontenisse gespeeld, waarbij oud-spelers van Vogelwaarde en Hontenisse het tegen elkaar opnemen. De dames van Vogelwaarde zullen die dag aantreden tegen de Beloften van ADO Den Haag en de afsluiter is dus Vogelwaarde 1 tegen Oud-Feyenoord.

En op zondag 16 mei sluit de jubilaris de vier dagen van feestelijkheden af met een voetbalclinic voor de jeugd van Jong United. “We hopen uiteraard dat we het dan wél kunnen vieren op de wijze die we eigenlijk dit jaar voor ogen hadden. Al blijft het voorlopig nog even afwachten. Het draaiboek ligt er in elk geval, want we waren en zijn er sowieso klaar voor. Vogelwaarde staat traditiegetrouw altijd groots stil bij een jubileum van de club en dat zal hoe dan ook met deze mijlpaal niet anders zijn.”

Klik hier voor meer informatie over VV Vogelwaarde
Klik hier voor meer artikelen over VV Vogelwaarde