Zeeland-Huib-Nortier-FC-De-Westhoek

Sinds de oprichting van FC De Westhoek komt de ploeg uit in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. Vorig seizoen eindigde de ploeg uit Schouwen-Duiveland op een knappe derde positie. Ook dit seizoen wil de ploeg hoge ogen gooien.

Volgens clubicoon Huib Nortier wordt het kampioenschap echter een lastig verhaal. “Ik denk dat het doel moet zijn om een periodetitel binnen te halen.” De inmiddels 46-jarige Nortier is er sinds de fusie van nauw bij betrokken. “In eerste instantie zijn we gestart met een aantal jeugdteams en later hebben we doorgepakt met de seniorenteams van Renesse en DFS.”

Nortier, inmiddels voorzitter van de senioren commissie, is tevreden over het verloop van de fusie. Desondanks hoopt hij dat deze verder uitgebreid wordt. “We wachten nog op de fusie met ZSC’62, maar dat is slechts een kwestie van tijd. Er ligt nu al een samenwerkingsverband met ZSC’62 2 en FC De Westhoek 2, waar spelers van Renesse, DFS en ZSC’62 in voetballen.”

De Westhoek staat niet alleen bekend om het voetbal, maar heeft een veel bredere functie. “De club heeft vooral een maatschappelijke functie. We zijn naast de voetbaltak ook actief in de breedtesport. Sporten als rugby, wandelsport, men running en lady running behoren bijvoorbeeld ook tot onze vereniging.”

De Westhoek is een belangrijk onderdeel van de leefbaarheid in de regio. “Dankzij de Westhoek heeft iedereen van elke leeftijd een kans om een sport te beoefenen in de regio en hoef je hier niet voor naar Zierikzee te rijden. Het gaat ons vooral om de jeugd, dat kleine mannetje dat op zijn vijfde nog steeds naar het sportveld kan fi etsen om lekker te gaan trainen. Dat is voor ons van vitaal belang. “

Bij FC de Westhoek speelt de jeugd een cruciale rol in de continuïteit van de vereniging. Desondanks heeft de club dit niet altijd in eigen hand. “De hoeveelheid jeugdleden hebben we niet altijd zelf in de hand. Dit heeft vooral te maken met het beleid vanuit de gemeente. Zolang er geen initiatieven zijn voor nieuwbouw in de vorm van starterswoningen, vestigen zich hier geen jonge gezinnen en is er dus minder jeugd. Ik hoop dat de gemeente ons steunt.“