zeeland-Martin-Vervooren-VV-Schoondijke

Martin van Vooren (35), die sinds 2014 trainer is van Schoondijke, vindt het geweldig om met jeugd te werken. Komt dat goed uit, want dit seizoen is er erg veel jeugdig elan in het team wat uitkomt in de vierde klasse zaterdag. Ook Robin Velthuis (18) komt aan het woord.

,,Het werken met veel jeugd heeft natuurlijk voor- en nadelen. Zo is het leuk om de groep veel te kunnen leren over het spelletje. Alleen de ervaring en vooral aan de fysieke gesteldheid van sommige spelers merk je dat ze nog veel kunnen leren.”, vertelt Van Vooren.

Van Vooren verwacht de jeugd veel bij te kunnen brengen dit seizoen. Ook al gaat het dit seizoen nog niet al te best. ,,De doelstelling was om mee te draaien in het rechterrijtje, maar deze hebben we aangepast naar ‘niet laatste te eindigen’ dit seizoen. We willen dit vooral bereiken door plezier te hebben en elke wedstrijd alles te geven voor elkaar.”

Robin Velthuis (18) speelt al vanaf zijn zevende jaar voetbal bij Schoondijke. Tussentijds is hij nog actief geweest bij de jeugdelftallen van IJzendijke en het gemengde team van Schoondijke/Breskens. Velthuis vindt het heel erg leuk dat veel jeugd een kans krijgt en leert tegelijkertijd ook nog van de ervaren spelers. ,,Op het moment is het vooral leuk en gezellig om met bijna alleen maar jongens van het dorp te voetballen. We kennen elkaar allemaal wel al langer door samen in de jeugd gevoetbald te hebben, en in onze vrije tijd vroeger. Hierdoor hebben we echt een vriendenteam.”

Doordat er een aantal ervaren jongens in het elftal spelen leert Velthuis elke week veel op de trainingen en tijdens de wedstrijden. ,,De wat oudere spelers gaan goed om met de jongere generatie. Ze geven vaak tips en handige trucjes om slimmer te spelen en beter te worden. Vooral de manier van lopen en je krachten sparen vind ik heel erg belangrijk.”

Wil je meer informatie over de club VV Schoondijke? Klik hier.
Lees hier ook ‘Schoondijke heeft een goed stel.’