zeeland-dylan-notenboom-cadzand

De geboren Eindhovenaar Dylan Notenboom (29) is blij om nu weer eerste doelman te zijn van de club uit zijn dorp: VV Cadzand. Notenboom was vroeger naar eigen zeggen best een keeperstalent.

Zo wilde toenmalig voetbalopleiding Assist uit Terneuzen hem als jeugdige keeper graag helpen om verder te komen in de voetbalwereld. Maar voetbal was niet de enige sport die hem mateloos interesseerde. ,,Vanaf mijn veertiende jaar wist ik al dat ik gymleraar wilde worden. Tot op de dag van vandaag is dit de beste baan die er bestaat!”

Als gymleraar heb je toch een leidinggevende rol, maar die probeert Notenboom bij Cadzand niet te veel in handen te nemen. Plezier hebben in het spelletje vindt hij het belangrijkste. ,,Tijdens het voetballen ben ik weer een kind. Ik probeer ook het plezier te vinden dat je vroeger ook vond, als je met je vriendjes op straat speelden met de jassen als doelpalen. Dit waren de leukste wedstrijden.”

Op de lerarenopleiding heeft hij wel geleerd hoe je het beste een boodschap kan overbrengen naar de jeugd. En dat komt goed van pas. ,,We hebben dit seizoen een heel jong, maar erg talentvol team. Iedereen komt zichzelf dus weleens tegen. Hier komt dan ook emotie bij kijken. En dat is goed, als je het allemaal maar niet mee naar huis neemt. Ik probeer deze emoties om te buigen tot een lach, pas dan kan er echt een boodschap overkomen.”

Waar de ambitie ligt van Cadzand, daar is Notenboom duidelijk over ,,We willen alles eruit halen wat erin zit. Hopelijk kunnen we als team groeien en dat iedereen dan uiteindelijk met een lach op zijn gezicht terug kan blikken op het voetbaljaar 2019.”

Wil je meer informatie over de club VV Cadzand? Klik hier.
Lees hier ook ‘Cadzand moet het doen met veel jeugd’