zeeland-joan-van-belzen-arnemuiden

Vorig seizoen keerde doelman Joan van Belzen terug bij zijn Arnemuiden, om daar nog één jaar onder de lat te kunnen staan. Inmiddels is de 38-jarige goalie gestopt. Zijn verhaal.

,,De beslissing om te stoppen nam ik vorig seizoen tijdens de laatste wedstrijd, in de nacompetitie tegen VVGZ. Hadden we de eerste klasse gehaald dan was ik misschien nog doorgegaan, maar Arnemuiden gaat het zonder mij ook wel redden.

Iedereen riep wel steeds: ‘Je moet doorgaan, je ben nog hartstikke goed’. Maar ik moest gewoon naar mezelf kijken. De dag na een wedstrijd, joh. Dan had ik last, zo net onder m’n achillespees. M’n voet kon ik dan bijna niet afwikkelen. Jezelf steeds weer fi t krijgen voor die wedstrijd; dat werd een opgave.

Ik keerde dus terug bij Arnemuiden, maar niet met het idee dat dit sowieso m’n laatste seizoen zou worden. Net na de winter besloot ik eigenlijk om te stoppen, maar toen gingen we als ploeg plots weer draaien. Ging ik toch weer twijfelen. Het blijft natuurlijk een fantastische club om voor te voetballen.” Arnemuiden, Kloetinge, Hoek, Vlissingen; het zijn echt prachtige Zeeuwse clubs waar ik voor heb gespeeld. Maar m’n mooiste periode was toch wel bij ASWH.

Ik kwam in een ploeg terecht die net Nederlands amateurkampioen was geworden. Zelf won ik daar de beker van Nederland en in de competitie eindigden we tweede achter IJsselmeervogels. Ook de periode-Hoek was erg speciaal. Ik speelde me daar in de kijker bij NAC Breda, Cercle Brugge, GBA en RBC Roosendaal. Diverse stages leverden helaas niets op, maar ik was toen ook al 25.

Vorig seizoen heb ik m’n trainersdiploma behaald, UEFA C. Ooit wil ik daar iets mee gaan doen, voorlopig ga ik met jonge keepertjes aan de slag. M’n oudste zoon keept bij JVOZ en mijn andere zoontje voetbalt bij Arnemuiden, dus dat wil ik graag van nabij gaan volgen.

Foto: Frans van Pagee

Wil je meer informatie over de club Arnemuiden? Klik hier.