BIERVLIET – Het was min of meer per toeval, dat Dennis Wondergem met Biervliet in contact kwam. Hij speelde in het tweede van v.v. Terneuzen samen met Remco van Leeuwen, die via-via werd benaderd. “Toen hebben we met wat jongens uit het tweede erover gesproken en we wilden graag nog één keer de uitdaging aangaan om ergens bij een standaardelftal te gaan spelen en er alles uit proberen te halen. Dat werd dus Biervliet en tot op heden bevalt die stap ons uitstekend.”


Jarenlang was Wondergem (36) eerste keeper bij de Terneuzenaren, waarmee hij destijds nog tweede klasse speelde. Ook Remco van Leeuwen speelde jarenlang bij Terneuzen. Samen met Ferco van der Hooft, Dennis van Leeuwen en Jordi Verstraeten maakten ze uiteindelijk vanuit Terneuzen2 de stap naar de ploeg van de nieuwe trainer Floris de Jonge. In het kielzog van het vijftal kwam ook Marco Vaal naar Biervliet om als elftalleider de technische staf te completeren.

“We hadden op de club een goed gesprek en vertelden dat we de ambitie hadden om nog een keer bij een eerste elftal onszelf te willen meten. En de club zag dat wel zitten, dat we met onze ervaring de relatief jonge spelersgroep van de nodige impulsen konden voorzien. Zodoende hebben we toen besloten om overschrijving aan te vragen en bij Terneuzen uiteindelijk weg te gaan.”

Met heel veel jonge jongens van het dorp én het ervaren vijftal uit Terneuzen beschikt Biervliet over een goeie mix aan leeftijden en kwaliteiten. Dat moet zich uiteindelijk op het veld gaan uitbetalen. Maar de druk op de vijf is natuurlijk ook wel groot, nu ze met z’n allen bij de dorpsclub zijn komen spelen. “In het verleden zijn al vaker spelers en ook trainers met een verleden bij Terneuzen actief geweest. Dus ze weten welke mentaliteit we hebben natuurlijk. We hebben allemaal op een hoog niveau gespeeld en proberen onze ervaring over te brengen op die jongere spelers. Tot op heden pakken ze dat goed op. Je merkt dat ze enorm leergierig zijn en ook echt ervoor willen gaan. Dat is wel mooi natuurlijk en het zorgt er ook voor dat er snel een grote mate van acceptatie was. Je ziet dat die gasten wel steeds meer en ook sneller meegroeien. Je merkt het op trainingen, maar zeker ook tijdens de wedstrijden. Dat is wel mooi om te ervaren.”

De ervaren goalie en zijn voetbalvrienden zijn niet naar Biervliet gekomen om ‘af te bouwen’, maar om juist te proberen optimaal te presteren. Met de nieuwe competitieopzet was ook direct duidelijk wat de doelstelling moest worden. “Bij de eerste acht eindigen voor de winterstop. Want daarna begint het in mijn ogen pas echt. Dat zijn we ook wel aan onze kwaliteit verplicht. Er zijn een aantal teams die voor de titel gaan strijden en wij zitten wellicht in de groep daarachter. Het is alleen wel lastig inschatten wat iedereen voor niveau heeft. Al vrees ik wel dat er tussen de rechter- en de linkerrij een groot kwaliteitsverschil gaat ontstaan.”

Klik hier voor meer informatie over VV Biervliet
Klik hier voor meer artikelen over VV Biervliet