Zeeland-de-vos-dwo-15-dwo15

DWO’15 kende vorig jaar een prima seizoen. De ploeg van Marvin Paauwe begon moeizaam aan het seizoen, maar herstelde zich uiteindelijk knap en wist via een overwinning op kampioen Duiveland zelfs een periode te pakken. Voor Pieter de Vos werd het nog mooier, de 27-jarige verdediger werd door de supporters verkozen tot speler van het jaar.

Die verkiezing is de laatste jaren traditie bij de club uit Ovezande. Supporters kunnen stemmen op hun favoriet, tijdens de jaarlijkse afsluiting wordt de winnaar bekend gemaakt. Voor de Vos kwam het als een verrassing. “Vrienden zeiden voor de grap al tegen mij dat ik niet naar die afsluiting hoefde te gaan, omdat ik toch nooit iets win. Ik had het niet verwacht, maar het is wel leuk dat je gewaardeerd wordt.”

NIEUWDORP
De Vos begint aan zijn derde seizoen bij DWO’15 en speelde daarvoor bij Nieuwdorp. Hij woont ook naast zijn oude club, maar besloot een paar jaar geleden dus toch om de overstap te maken. Hij legt uit hoe dat komt. “Nieuwdorp wilde niet samen met Lewedorpse Boys, toen zag ik daar geen toekomst meer. Ook omdat ik tussen het eerste en tweede elftal hing, daarom wilde ik graag ergens anders gaan spelen.” De keuze om in Ovezande te gaan voetballen was geen lastige. “Ik kende gasten van school die bij DWO’15 speelden, dat was de enige club voor mij om naartoe te gaan.” Die keuze heeft De Vos dus geen windeieren gelegd, want in zijn tweede seizoen groeide hij uit tot steunpilaar. Voorheen was hij middenvelder, via de rechtsback kwam hij uiteindelijk terecht in het centrum. Dat bevalt goed en leverde hem dus een onderscheiding op. “Ik ben een dienende speler. Probeer de bal af te pakken en lever hem dan weer in, daar ligt mijn kracht.”

VERWACHTINGEN
Vorig seizoen leverde dus een periodetitel op, maar die prestatie zorgt er niet voor dat De Vos gaat zweven. Integendeel juist. We moeten gewoon met beide benen op de grond blijven en onszelf niet te veel druk opleggen. We willen zo hoog mogelijk eindigen, maar hebben ook een jonge groep.” Die jonge groep zorgt er tegelijkertijd wel weer voor dat er veel spelvreugde is en er samen met de trainer geprobeerd wordt om lekker te voetballen. Dat leverde volgens hem ook de periode op vorig jaar.

“Toen we dachten dat de periode voorbij was, gingen we lekker voetballen. Niet meer aanpassen aan de tegenstander, dat werkte goed.” Toch merkt hij dat de club steeds serieuzer wordt. “Het is wel de ambitie om ooit te promoveren, maar dat is nu nog niet realistisch. Het verschil tussen de derde en vierde klasse is nog best groot. Binnen de club wordt men fanatieker, je merkt dat DWO’15 steeds meer gaat leven.”