Spits Rico de Putter kende vorig seizoen een prachtig jaar. Bij zijn nieuwe club Krabbendijke schoot hij de ballen er bij bosjes in met een kampioenschap tot gevolg. Ook startte hij zijn eigen bedrijf: de Putter PT – Personal Training Zeeland.

Met zijn torso boezemt hij menig verdediger flinke angst in. Niet zo gek ook, want De Putter (29) was ruim zes jaar in dienst als Marinier bij Defensie. ,,Ik speelde toen nog bij SSV’65, maar kon nooit trainen. Daardoor zat ik eigenlijk altijd bij het tweede, want ik was de hele week in de kazerne in Doorn, bij Utrecht. Of ik was in het buitenland. Ik heb zo’n beetje heel Europa gezien en landen als Amerika, Senegal en Curaçao”, zo doet De Putter zijn reislustigheid uit de doeken.

Na die periode zocht hij het dichter bij huis, bij een sportcentrum in Goes. Daar was hij Manager Sport en regelde hij alles in de fitness Van het organiseren van evenementen tot het maken van roosters. Leuk werk, maar dat kan ik ook voor mezelf, dacht ik.”

GELUKJE
De Putter had wat mazzel, omdat een vriend van hem al een zogenaamde CrossFit Box bestierde. Een soort mini-sportschool zonder apparaten. ,,Ik kon wat proefdraaien en gaf lesjes voor hem én voor mijn eigen klanten. Dat verliep goed en nu zit ik met name in Goes, Burgh-Haamstede en Driewegen.” Of het nu gaat om fit worden, afvallen, conditie opbouwen of functioneel trainen; De Putter weet er wel raad mee. Ook scholen en verenigingen ontdekken dat. ,,Bij SSV’65 heb ik in januari voor de jeugd een bootcamp georganiseerd, wat echt heel goed ontvangen is. En ook voor scholen organiseer ik bepaalde sportlessen. De tijden van alleen apenkooi en paaltjesvoetbal is echt wel voorbij.”

TWIJFEL
Of zijn tijd als voetballer binnenkort ook voorbij is, daar is hij nog niet over uit. Niet dat hij het niet naar zijn zin heeft bij Krabbendijke, maar bij de zaterdag-tweedeklasser vertrekt Pim Bruins na dit seizoen, de trainer waarvoor De Putter in 2017 naar Krabbendijke trok. ,,In het begin dacht ik wel: wat moet ik daar doen, ik ken er niemand. En er werd natuurlijk ook iets verwacht, want Krabbendijke trok een spits van buitenaf aan. Maar het werd meteen een prachtig jaar.”

Links en recht is er wat interesse in de targetspits, maar er is twijfel of hij doorgaat. ,,Ik ga richting de 30 en voetbal al 25 jaar. Werk wordt steeds belangrijker en ik moet ook steeds vaker ‘nee’ verkopen aan klanten door m’n trainingsavonden als voetballer. En werk heeft dan eigenlijk prioriteit.”

www.deputterpt.nl
Personal Training
Small Group
Training
Sport Workshops

Total
67
Shares