zeeland-john-van-t-westeinde-lewedorpse-boys-lebo

Klussen door fanatieke vrijwilligers. Meestal handige pensionado’s die twee eigenschappen verenigen die uitstekend van pas komen bij het onderhouden van de accommodatie van een voetbalvereniging: ze hebben tijd en bovenal zijn ze handig.

Zo ook in Lewedorp, waar bij de Lewedorpse Boys iedere vrijdagochtend de mannen en vrouwen van de klusploeg te vinden zijn. John van ’t Westeinde coördineert alles wat met de kantine en accommodatie te maken heeft binnen de Zuid-Bevelandse vereniging.

OPRICHTING
“Een man of acht, stuk voor stuk handige zestigers en zeventigers, komen op vrijdagochtend samen”, aldus Van ’t Westeinde. Piet, Jan, John, Cor, Arnold, Geerard, Edwin en Bescet vormen sinds 2000 de vaste klusploeg van de zaterdag derdeklasser op het sportpark aan de Korenweg in Lewedorp. “Grote initiatiefnemer om een vaste klusploeg op te richten was destijds Cor Pieters,” vertelt John van ’t Westeinde.

KOFFIEPAUZE
De werkzaamheden variëren van de kleedlokalen schoonmaken tot het zorgen voor vers gekalkte lijnen. Een kort gemaaide mat, een likje verf, een reclamebord dat wat aandacht nodig heeft of de gebouwen waar altijd wel iets aan moet gebeuren. John (61): “En uiteraard is er tussen de bedrijven door de koffiepauze, waarin onder het genot van een koffiekoek de plannen worden doorgenomen.” Zo gaat het onder andere over de grote klussen die nog op het programma staan, zoals een nieuwe overkapping, een nieuw dak en een nieuw pad.

GENOEG WERK
Genoeg werk aan de winkel dus, de klusploeg van Lebo hoeft zich niet vervelen. En als ze niet klussen, dan verrichten ze andere hand- en spandiensten voor de vereniging. “We verrichten ook nog diverse taken voor onze senioren-elftallen,” aldus Van ‘t Westeinde.

Meer informatie over de club: Lebo