walcheren-vck-david-scheermeijer-zeeland

In het verleden speelden de meiden bij VCK ‘gewoon’ tussen de jongens. In 2014 begon met VCK MO13 het eerste meidenteam aan de competitie en sindsdien zijn er flinke stappen gezet in Koudekerke. Er zijn nu liefst vier meidenteams actief, een enorme groei in een relatief kort tijdsbestek. “Eigenlijk komt er elk jaar een team bij”, vertelt trainer David Scheermeijer van VCK MO19-1.

David Scheermeijer : “Als ik het me goed herinner hebben Renske de Jonge en Paul de Bruijn het team opgezet en ingeschreven in de competitie. Daarna is het hard gegaan. Ouders raakten enthousiast en gingen de training doen, ook op zaterdag was er veel support langs de lijn. Ook ik heb mijn hart verknocht aan dit team, waar ook mijn dochter in speelt. Ik ben nooit meer weggegaan en heb uiteindelijk de coaching overgenomen van Renske, die zelf
ook nog voetbalde en er dus niet altijd kon zijn.”

PROMOTIE
VCK probeert nog meer meiden enthousiast te maken voor het voetbal. Scheermeijer: “Zo nodigen we rondom de schoolvoetbaltoernooien alle meiden van de basisscholen uit om te komen trainen voor het schoolvoetbal.” Ook de
mond-tot-mondreclame doet z’n werk, vervolgt de trainer: “In Koudekerke zijn wij de enige voetbalvereniging en er is op het dorp verder niet heel veel keus in teamsporten. We zijn ook een supergezellige vereniging, dit klinkt cliché maar is echt zo. We hebben zo veel lol en vriendschap onderling, daar wil je gewoon bij horen. Speelsters nemen vriendinnen mee naar de trainingen en zo groeien de teams.” Inmiddels vier teams dus, die alle vier laten spelen lukt volgens Scheermeijer alleen door elkaar te helpen waar nodig. “We moeten echt speelsters van elkaar lenen om zo alle teams te kunnen laten spelen. We hebben toch gekozen om vier teams in te schrijven in de hoop en verwachting dat er nog wat nieuwe meiden bij komen. Die zijn altijd welkom!”

DE ORANJE LEEUWINNEN
De invloed van het succes van de Oranje-vrouwen op de aanwas van meiden is moeilijk te meten, meent de trainer: “Maar de Oranje-vrouwen konden niet op een beter moment pieken. Ik denk dat zij voor veel meiden het voetbal onder de aandacht brengen. We hebben ook een paar keer een wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen bijgewoond en dat is een geweldige happening.”

Meer informatie over VCK? Klik hier.
Lees hier een ander artikel over VCK.