We spraken Marie-Jeanne de Vos over haar werkzaamheden bij haar club VV Arnemuiden. Zelf voetbalde ze jarenlang bij de dames, maar is ze momenteel als trainster en lid van de activiteitencommissie nog steeds vaak te vinden op Sportpark ’t Hart.

De Vos is vanaf kleins af aan al lid van VV Arnemuiden. “Ik weet eigenlijk niet beter, het is er met de paplepel ingegoten.” Hier begon ze met voetballen tussen de jongens, maar kwam jaren later toch bij de dames terecht. “Tot vier jaar geleden speelde ik bij de dames, dat waren altijd hele gezellige tijden, zeker in de derde helft,” geeft ze lachend aan.

Momenteel voetballen haar kinderen ook bij de dorpsclub. Eerst stond De Vos jarenlang voor de groep als trainster bij haar oudste zoon, maar momenteel traint ze iedere week de talenten van de onder 7, waar haar dochter ook voetbalt. “Erg leuk dat er ook meerdere meiden in het team voetballen.” De Vos is erg fanatiek en hoopt zo snel mogelijk weer wedstrijden met haar team te mogen spelen. “We gaan volgend jaar natuurlijk voor het kampioenschap,” geeft ze mooi aan. Na vele jaren boeit het trainersvak De Vos nog steeds enorm. “Het is erg leuk om te doen en het is mooi om te zien dat iedereen veel plezier heeft.”

Sinds vijf jaar zit De Vos ook in de activiteitencommissie van VV Arnemuiden. “Hier proberen we vele leuke dingen te organiseren voor de jeugd.” Ondanks deze vervelende periode, worden er nog wel verschillende activiteiten georganiseerd. “De oudste jeugd heeft laatst een training gekregen van de selectiespelers. Ook zijn we een spel gestart, genaamd het jachtseizoen, dat door het gehele dorp gespeeld kan worden.” Binnenkort staat er nog een zogeheten vossenjacht op het programma, iets waar de jeugd van ‘Erremuu’ weer naar uit kan kijken. Verder stonden er nog mooie activiteiten ter ere van het 75-jarig bestaan op de planning. “Deze staan helaas nog even in de wacht.”

Naast haar werkzaamheden op de club, gaat De Vos zelf ook graag bij het eerste elftal kijken. “Ik ben een trouwe supporter van VV Arnemuiden. Speelt het eerste thuis, dan ga ik daar kijken, maar speelt het tweede thuis, dan ga ik er ook zeker even kijken.” Het is dan ook even wennen voor De Vos om een voetballoze zaterdag te hebben. Na al die jaren voelt het clubicoon zich nog enorm thuis op Sportpark ’t Hart. “Iedereen wil de club op welke manier dan ook wel helpen. We hebben veel vrijwilligers en dat is mooi om te zien.”

Meer artikelen lezen over VV Arnemuiden? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over VV Arnemuiden.