Cor Schroevers zet zich al jarenlang in voor zijn club VV Arnemuiden. Waar hij eerst begon als voetballer en jarenlang een vaste kracht was in het vlaggenschip van de dorpsclub, rolde hij daarna het trainersvak in. Momenteel hoopt hij als trainer van de Jo14-1 zo snel mogelijk weer wedstrijden te mogen spelen.

 

Schroevers groeide op in Arnemuiden en trok net als vele andere dorpelingen op jonge leeftijd al de voetbalschoenen en het mooie geelrode tenue aan. In de jeugd had hij als doel om de hoofmacht te halen. “Mijn neef speelde in het eerste elftal en daar ging ik dan vaak bij kijken.” Een aantal jaren later maakte de fanatiekeling zelf deel uit van de selectie. “Fantastisch om in het eerste elftal van VV Arnemuiden te voetballen.” Na jarenlang bij het vlaggenschip te hebben gespeeld, koos Schroevers voor een stapje terug naar het tweede elftal. “Ik had op dat moment veel last van knieblessures.” Op den duur koos hij ervoor om in het derde te gaan voetballen. Hier speelde Schroevers met vele oud-ploeggenoten uit het eerste elftal. “Dat waren echt fantastische jaren.”

Nadat Schroevers zijn voetbalschoenen aan de wilgen had gehangen, bleef hij zeker niet stilzitten. “Sinds 2012 ben ik begonnen met trainingen geven bij de mini’s.” De fanatieke trainer coachte al jarenlang verschillende elftallen en traint momenteel iedere maandag en woensdag samen met Jordi van Belzen de talenten van de Onder 14. “Het is de mooiste leeftijd om training te geven. De jongens en meiden zijn net op een groot veld aan het voetballen en je ziet dat ze enorm veel leren.” Zelfs tijdens deze lastige periode vindt Schroevers het trainersvak enorm leuk. “Het is een vervelende tijd, maar het voornaamste is dat iedereen veel plezier heeft.”

Inmiddels heeft Schroevers al een roodgeel gekleurd hart. “Je leeft gewoon enorm met de club mee en je wil heel graag je eigen steentje bijdragen, ik weet gewoon niet beter eigenlijk.” Ook de steun en de support van de fanatieke aanhang van ‘Erremuu’ vindt Schroevers prachtig om te zien. “Zelfs toen ik nog in het eerste elftal speelde, was dat al fantastisch en nu nog steeds.” Ook de komende jaren zal het clubicoon zeker nog vaak te vinden zijn op Sportpark ’t Hart. “Ik blijf me zeker nog een lange tijd inzetten voor de jeugd en voor de club.”

Momenteel kijkt Schroevers er weer naar uit om wedstrijden te mogen spelen met zijn elftal. De trainer kijkt nuchter naar de toekomst, maar heeft wel mooie ambities voor ogen. “Ik zou alle leeftijdscategorieën willen doorlopen als trainer. In de toekomst wil ik nog graag een cursus halen, zodat ik ook bij de senioren terecht kan komen.” Zelf gaat hij vaak kijken bij wedstrijden van het eerste elftal, wat op dit moment ook helaas niet door kan gaan. Schroevers vindt het altijd mooi om te zien dat zijn jongens uit het elftal ook op de zaterdagmiddag bij de hoofdmacht gaan kijken “Dan zie ik ze zitten op de tribune en dan gaan ze daarna nog even voetballen en er gaat een broodje frikandel in, dat is toch prachtig. Dat maakt VV Arnemuiden ook wel heel mooi.”

Meer artikelen lezen over VV Arnemuiden? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over VV Arnemuiden.