VCK is nu de voetbalclub van Koudekerke. Voor VCK was er echter nog een andere club die is begonnen met het voetbal in het Zeelands dorp. Die vereniging was O.K.B. (Op Klompen Begonnen). In die tijd hadden de mensen nog nooit gehoord van een derde helft, daar was ook helemaal geen tijd voor. O.K.B. heeft het uiteindelijk niet gered en na het einde van de club was het tijd voor een nieuw tijdperk, die van VCK!

VCK is opgericht op 21 juni 1948. Met één veld en twee strandhokjes die fungeerden als kleedkamers was het verre van de luxe voetbalverenigingen zoals we die nu kennen. Tot 1951 werd er zelfs nog gespeeld in een koeien wei. Door de weeks liepen er koeien en schapen op, in het weekend werden er de wedstrijden van VCK op gespeelt. In 1954 kwam hier verandering in toen het Gemeentelijk Sportterrein gereed was voor speeldagen. Vandaag de dag staat het complex ook wel bekend als ‘De Stoofwei’. Momenteel heeft de club drie mooie velden, waarvan twee speelvelden (hoofdveld kunstgras en grasveld) en een trainingsveld.

Het eerste elftal is nu bezig aan zijn 7de achtereenvolgende seizoen in de 3de klasse op Zaterdag. Het team heeft een paar keer al mogen proeven aan het niveau in de 2de klasse. Het is jammer genoeg nog niet gelukt dit lang vol te houden, maar wat niet is kan altijd nog komen. Dit jaar mag trainer Wesley Visser proberen de mannen weer naar een hoger level te tillen.

Deze week gaan wij in gesprek met de voorzitter Gert Jan Wisse, Clubicoon David Scheermeijer, speler Pieter Hage en trainer Wesley Visser. Samen met hen kijken we onder andere naar de toekomst van de vereniging, wat de club zo mooi maakt en de verwachtingen voor het nieuwe seizoen.

Weer een mooie club, weer een mooie week.

Fotobron: https://bit.ly/325SLLC