Zeeland-Walcheren-club-van-de-week-pieter-hage-VCK-Koudekerke

Pieter Hage links in het wit 

Pieter Hage (34) eerste selectiespeler van VCK-Koudekerke begint aan zijn achtste seizoen bij de club. Bij het eerste elftal speelt Pieter als verdedigende middenvelder en heeft de taak om het middenveld van de tegenstander uit te schakelen.

Het voetballen begon voor Pieter in Vlissingen waar hij na de jeugd debuteerde bij de hoofdmacht van GPC. Helaas was de toenmalig laatste man niet altijd een basisspeler in het eerste. “Toen GPC nog in de eerste klasse speelde viel ik eigenlijk net tussen het eerste elftal en het tweede elftal. Mijn broertje had hier ook last van en had toen een goed gesprek bij VCK en die vertelde mij dat ik ook eens op gesprek moest gaan daar. Dat heb ik gedaan en het was inderdaad een uitstekend gesprek met fijne mensen, waarna ik ook de overstap heb gemaakt naar VCK.”

VCK is een gezellige club met het ons-kent ons gevoel. Dat zie je ook terug voor, tijdens en na de wedstrijden. “Als het eerste voetbalt loopt het hele dorp uit en na de wedstrijd wordt er ook altijd nog even na geborreld. Om het voetbal heen zijn mijn teamgenoten ook vrienden. Zo gaan we vaak samen nog even opstap of hebben we weer een leuk teamuitje. Gewoon lekker plezier maken, wat ik ook het belangrijkst vind van het voetbal. Kortom het is een hele warme club, die mij heeft omarmt alsof ik een speler ben die er al heel zijn leven speelt.”

Aangezien Pieter al meerdere jaren bij het eerste elftal speelt is hij de man met ervaring dit seizoen. “Ik ben de één na oudste van het team, alleen Danny Joosse is ouder volgens mij.
Dat zegt ook wel wat over het team, het zijn allemaal jongens rond de twintig jaar en vooral afkomstig uit eigen jeugd. Het is goed dat deze spelers de kans krijgen, maar soms is het ook lastig. VCK is een dorpsvereniging en dat zie je in de breedte van de selectie ook wel terug.”

Het seizoen is net begonnen, maar VCK begint niet slecht met vier punten uit drie wedstrijden. Pieter wilt door zijn ervaring het team dragen richting een mooie plek in het linker rijtje. “Persoonlijk wil ik echt van meerwaarde zijn voor het team en ik wil proberen mijn ervaring op de anderen over te brengen. Met het team wil ik voor de subtop gaan in de derde klasse. Misschien kunnen we heel stiekem een periodetitel pakken, dat zou echt geweldig zijn.”

Aankomende wedstrijd speelt VCK uit tegen de Noormannen, die na drie wedstrijden nog op nul punten staan. Toch blijft Pieter nuchter want na drie wedstrijden weet je eigenlijk vrij weinig. “We moeten elke wedstrijd met volle overtuiging spelen, ook tegen de Noormannen al staan ze op dit moment laatste. Als we tegen de Noormannen goed voor de dag komen moeten we de drie punten welk pakken en dan gok ik op een uitslag van 1-3 winst.”