Cadzand, dat dit seizoen onderaan bungelt in de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal, moet het met veel jeugd doen. ,,Alleen al dit seizoen hebben zeven speler van JO-17 minuten gemaakt bij het eerste elftal. Bij de eerste selectie zitten nu zeven spelers die onder de 19 jaar zijn”, vertelt speler Jordi Martlé.

Martlé: ,,De resultaten vallen dit seizoen erg tegen, maar de sfeer in de groep is er niet minder om. Veel spelers kennen elkaar al heel lang. Hebben samen gespeeld in de jeugd of zijn vrienden van elkaar. Er is geen scheiding in de groep tussen de oudere en de echte jeugd. Iedereen wordt goed opgevangen. Na de wedstrijd drinken we samen wat en we gaan ook vaak met de jongens mee op stap.”

Als jeugdspeler moet je nog veel leren om in het seniorenvoetbal goed te kunnen functioneren. ,,Sommige jonge jongens zijn nog wel zenuwachtig als ze met het eerste elftal mee moeten. Ik vind dat best logisch, als je bij de oudere mannen moet gaan spelen. Dat had ik zelf ook in het begin. Het probleem is dat er nu nog veel te weinig gecoacht wordt in het veld. De jonge jongens durven soms niet hun mond open te trekken tegen de oudere uit het team, die routine moet in de ploeg zien te komen. Als we dat voor elkaar krijoenschap ook nog een extra lading door de aanwezigheid van zijn zoon Veron, die in de winterstop overkwam van Breskens. Hoe dat kon? ,,Nou, Veron woonde vanwege zijn studie in Baarn, in de buurt van Utrecht. Vanwege zijn verhuizing naar Sluis kwam hij in aanmerking voor dispensatie. Als je immers minstens veertig kilometer verderop gaat wonen én je nieuwe club ligt tien kilometer uit de buurt van je huidige club, dan is overstappen een mogelijkheid. Daar was ik wel blij mee, ja.” *Op moment van schrijven was nog niet bekend of Sluis via de nacompetitie is gepromoveerd. gen gaan we zeker punten weten te pakken.”

Ondanks dat de resultaten dit seizoen niet overlopen ziet Martlé vooruitgang. ,,We hebben dit seizoen veel blessures gehad in de groep, dit kwam vooral door overbelasting. Hierdoor hebben we ook veel van systeem gewisseld en dus nooit echt in een vaste kern kunnen spelen. Toch hebben we de afgelopen wedstrijden wat punten weten te pakken. Hopelijk kunnen we dit volgend seizoen doortrekken!”