Brouwershaven

Brouwershaven start voor het derde opeenvolgende jaar in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. Waar de ploeg vorig jaar op de laatste plaats eindigde, heeft de ploeg uit SchouwenDuiveland voor dit seizoen als doel het beter te doen.

Volgens de talentvolle Brian van Mourik heeft zijn team voldoende potentie. “Als we geconcentreerder gaan voetballen, zullen we ook minder tegengoals krijgen en uiteindelijk ook meer gaan winnen.”

Brouwershaven kwam tussen 2013 en 2018 uit in de reserveklasse en is nu sinds drie seizoenen weer actief in de standaardklasse van het amateurvoetbal. Voor de 16-jarige aanvaller een belangrijke ontwikkeling. “Ik speel al vanaf mijn zesde voor deze mooie club. Ik ben blij dat ik mij kan laten zien in de vierde klasse. De tegenstanders zijn van een aardig niveau. In de reserveklasse is het niveau uiteraard heel wat minder.”

Vorig seizoen haalde ploeg slechts vier punten. Volgens van Mourik is er genoeg kwaliteit om het beter te doen dan het afgelopen seizoen. “We hebben met mijn broer Robin van Mourik, Martijn Dalebout en doelman Max van Prooijen een aantal goede spelers in de selectie. Het is voor ons vooral belangrijk minder tegengoals te krijgen. In mijn ogen begint dat bij ons vaak al bij de concentratie. Daarnaast moeten wij veel meer communiceren in het veld.” Ook op persoonlijk vlak wil de jonge van Mourik nog stappen maken. “Ik verwacht een pittige competitie en moet zelf dan ook sterker worden. Ik moet meer duels gaan winnen en sterker aan de bal worden. Als ik mij op deze punten kan verbeteren, zal ik automatisch meer doelpunten maken en kunnen we als team ook meer wedstrijden winnen.”

Ondanks de vele verliespartijen in het afgelopen seizoen heeft de aanvaller het enorm naar zijn zin bij de club. “Het is altijd gezellig bij Brouwershaven. De saamhorigheid binnen de groep is goed.”