kloetinge

Kloetinge profiteert volop van de hereniging op het voetbalveld van de Arnemuidense broers Klaas en Huib van Hecke. Klaas neemt derde divisie-ervaring mee van Goes, zijn vier jaar jonge broertje Huib de aanvalslust.

Een blik op de ranglijst van de eerste klasse C leert dat Kloetinge er comfortabel voor staat vlak voor de tweede competitiehelft. De Zeeuwse formatie lijkt daarmee hard op weg om z’n belofte te gaan vervullen. “Voor ons telt alleen het kampioenschap”, zegt Klaas van Hecke (21) stellig. “Als we niet promoveren naar de hoofdklasse kan je toch wel spreken van een mislukte campagne.” Huib (17) denkt daar al net zo over. “We willen héél graag hogerop. Daar is alles op gericht.”

In huize Van Hecke is het vooral voetbal wat de klok slaat. Met Klaas en Huib is nog maar de helft van vier voetballende broers genoemd. Oudste broer Guus (24) komt uit als middenvelder voor tweedeklasser Arnemuiden. Jan Paul (20) heeft het tot nu toe het verst geschopt. Hij maakt deel uit van de selectie van NAC. “Vlak voor de winterstop zijn we met een grote groep naar NAC-FC Dordrecht geweest”, vertelt Klaas trots. “Uitgerekend in die wedstrijd maakte Jan Paul zijn debuut in de basis.”

Hijzelf speelde ook één seizoen voor NAC. “In de B1, maar ik was volgens de club niet goed genoeg.” Het was een opvallende keuze om na vorig seizoen de derde divisie in te ruilen voor de eerste klasse. “Ik had het gevoel dat ik toe was aan een andere omgeving”, verklaart hij de overstap naar Kloetinge. “Het was zeker niet zo dat ik op een dood spoor zat bij Goes, maar helemaal naar mijn zin had ik het ook niet. Na mijn blessure vorig seizoen kwam ik op diverse posities terecht. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Kloetinge is een ambitieuze club. Veel keuze heb je in Zeeland niet. Eén plus één is twee.”

Huib maakte onafhankelijk van zijn oudere broer de keuze om naar Kloetinge te gaan. Hij speelde bij JVOZ. “Het verschil tussen jeugd en senioren is enorm, maar fysiek heb ik mij altijd goed staande kunnen houden”, geeft hij aan. De aanvaller paste zich snel aan aan het niveau. In de wedstrijd tegen Nivo Sparta schreef hij bovendien geschiedenis door als eerste geboren speler na de eeuwwisseling te scoren in Kloetinge 1. Waar hij het aanvankelijk moest doen met invalbeurten is hij inmiddels zeker van een basisplaats. “Ik speel meestal aan de buitenkant op rechts. Jeremy Huybregtse is onze diepste spits. Ik kruip graag onder hem.”

“Huib heeft een prima actie in huis en is sterk in de één tegen één”, zegt Klaas over zijn jongere broer, die tot nu toe drie keer succesvol was in competitieverband. Andersom heeft Huib ook veel waardering voor het spel van Klaas. “Hij doet het goed als rechtsback. Hij is altijd  betrokken bij het spel. Aangezien ik veel op rechts speel, hebben we regelmatig met elkaar te maken.”

Beiden twijfelen niet aan de succesvolle expeditie in de eerste klasse dit seizoen. “We raken als elftal steeds beter op elkaar ingespeeld. Het beste Kloetinge krijgen de mensen na de winterstop te zien.”

 

Wilt u meer informatie over de club, klik hier.

Of lees hier het vorige artikel over Kloetinge.